Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cool Runnings är tillbaka – Jamaicas boblag är klara för OS

Satsar mot OS i Sotji.
1 av 4

Satsar mot OS i Sotji.

I Jamaica är det en medeltemperatur på 28 grader.
2 av 4

I Jamaica är det en medeltemperatur på 28 grader.

Winston Watts med sitt lag 1998.
3 av 4

Winston Watts med sitt lag 1998.

AP/ TT BILD

Usain Bolt är kanske den mest kända Jamaicanska idrottaren.
4 av 4

Usain Bolt är kanske den mest kända Jamaicanska idrottaren.

Ap

Sport | 20/01/2014 12:07

Det är precis som i filmen Cool Runnings, Jamaicas lag i bob har kvalificerat sig till OS i Sotji som drar igång i februari. Men det är inte säkert att de ställer upp ändå.

JAMAICA. Långt innan det jamaicanska laget sprang hem medaljer på löpande band och Usain Bolt var ett namn alla kände till, chockade den soliga ön världen då de kvalificerade sig för bob i OS 1988. En historia som sedan filmatiserades i "Cool Runnings"

Efter det kvalificerade Jamaicas boblag sig för OS ett par gånger till innan de försvann från radarn. Tills nu.


Winston Watts och Marvin Dixon i tvåmanna-boblaget, som representerade den karibiska ön 2002 i Salt Lake City har nu kvalificerat sig till OS i Sotji, enligt det officiella twitterkontot för spelen. 

Men det finns ett hinder i deras väg. 

Trots att de tog sin plats vid St Moritz denna helg, finns det inga garantier för att en resa till Ryssland kan finansieras. De behöver samla in 80 000 dollar för att ha råd att åka. 

– Jag går precis runt finansiellt. Tigger, skrapar, det är svårt. Jag har huvudvärk ofta, tro mig, Sa Watts, 46, till Telegraph angående deras satsning. 


Men hoppet lever i allra högsta grad, bland annat har en insamling startats på sajten Crowtilt som i nuläget har fått ihop 14 000 dollar. Den officiella insamlingen finns dock på Indiegogo och har samlat ihop lite över 4000 dollar med 20 dagar kvar. 

Synd att Cool Runnings 2 redan har gjorts.