Torsdag 16 Sep
Stockholm

Här är svenskarna du måste följa på Instagram under OS

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Har du alltid drömt om att få delta i ett olympiskt spel? Det kan vi tyvärr inte hjälpa dig med – men vi kan i alla fall ge dig en känsla som om du vore på plats. Här är OS-svenskarna du måste följa på Instagram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alpint:

Bronsmedaljören från förra OS, André Myhrer, är ett medaljhopp. Han är relativt aktiv på Instagram med mycket snöbilder men även en del "behind the scenes". Helt klart följbar. 


21-åriga Emelie Wikström är egentligen med i OS för att lära. Men hon är en flitig instagrammare. Bilden nedan publicerade hon för ett par veckor sedan när hon fick beskedet att hon får åka slalom i OS: "Från den här lilla plutten till att få representera Sverige i OS i Sochi! Känns overkligt bra! Jag är så glad och otroligt stolt! Tusen Tack för alla fina ord! Det värmer! Nu kör vi!"


Curling:

Maria Prytz i lag Sigfridsson som är ett av de största guldhoppen för Sverige under OS. Räkna inte med några uppseendeväckande bilder. Mest kvastar och tunga stenar. 

Lika Prytz är Sebastian Kraupp i lag Edin väldigt kär i sina stenar och kvastar. Enbart den varan, men intressant under OS-tider. 


Puckelpist:

Häftiga hopp, maskeradkostymer och vardagliga aktiviteter. Vårt OS-hopp i puckelpist, Ludvig Fjällström, är en rolig kille på Instagram. 

Ishockey:

Av alla svenska stjärnor under OS är med stor sannolikhet Henrik Lundqvist den största. Det är svårt att motivera varför han inte ska vara med på den här listan. Här är benskydden som ska ta Sverige till det tredje OS-guldet på 20 år. 


Han publicerar bilder på hundvalpar Patrik Berglund. Behöver man ens ytterligare motivering?

Häng med på damkronornas resa mot medalj i OS. Det gör du enklast genom Erica Udén Johansson. Selfies är lite av hennes specialitet. 


Konståkning:

Det var länge sen Sverige var framstående i konståkning. Viktoria Helgesson kan bli vår nästa stjärna. En bra instagrammare dessutom. Personlig!


Längdskidor:

Lite motvilligt får Marcus Hellner en plats här. Han visar gärna vilka som sponsrar honom vilket är lite tröttsamt. Men trots allt; Han är ett av våra största medaljhopp i OS. 


Anna Haag är en mästare på att synas i sociala medier och i förlängningen vanliga medier. Det finns en anledning. 


Lika sin sambo ett geni på sociala medier. Dessutom ett stort medaljhopp. Dags att ta det där guldet nu Emil Jönsson!


Skidskytte:

Tobias Arwidson är inte vårt största medaljhopp. Men han är en aktiv instagrammare – och lägger mer än gärna ut bilder på kollegorna i landslaget. Följ bara. 

Slopestyle skidor

Henrik Harlaut har blivit ett av Sveriges allra klaraste medaljhopp under OS. Självklart ska man följa honom. En rolig typ med ett fantastiskt varmt leende. Bilderna är oerhört snygga. 

Emma Dahlström är en av våra mer aktiva OS-hopp på Instagram. Hon tar bilder på allt. Mest intressant är hennes bakom kulisserna-bilder. 

Slopestyle snowboard

En av få svenskar som redan har gått in i tävlingen – och dessutom åker final under lördagen. Förhoppningsvis tar han Sveriges första medalj, det kommer ni veta bättre än jag när den här texten skrivs. Sven Thorgren är cool. 


Övriga OS-svenskar på Instagram

Alpint:

Kajsa Kling

Markus Larsson

Matts Olsson

Sara Hector

Frida Hansdotter

Mattias Hargin

Jessica Lindell Vikarby

Maria Pietilä Holmner

Curling:

Niklas Edin, låst konto.

Freestyle/skicross:

Jesper Tjäder

Victor Öhling Norberg

Anna Holmlund

Oscar Wester

John Eklund

Ishockey herrar:

Jhonas Enroth

Oliver Ekman-Larsson

Nicklas Bäckström

Gabriel Landeskog

Ishockey damer:

Josefine Holmgren, låst konto.

Johanna Olofsson, låst konto.

Pernilla Winberg, låst konto.

Erika Grahm, låst konto.

Längdskidor:

Sara Lindborg

Lars Nelson, låst konto.

Emma Wikén

Calle Halfvarsson

Teodor Peterson

Charlotte Kalla

Kommentera
Kopiera länk
Dela