Här är svenskarna du måste följa på Instagram under OS

Har du alltid drömt om att få delta i ett olympiskt spel? Det kan vi tyvärr inte hjälpa dig med – men vi kan i alla fall ge dig en känsla som om du vore på plats. Här är OS-svenskarna du måste följa på Instagram.


Alpint:

Bronsmedaljören från förra OS, André Myhrer, är ett medaljhopp. Han är relativt aktiv på Instagram med mycket snöbilder men även en del "behind the scenes". Helt klart följbar. 


21-åriga Emelie Wikström är egentligen med i OS för att lära. Men hon är en flitig instagrammare. Bilden nedan publicerade hon för ett par veckor sedan när hon fick beskedet att hon får åka slalom i OS: "Från den här lilla plutten till att få representera Sverige i OS i Sochi! Känns overkligt bra! Jag är så glad och otroligt stolt! Tusen Tack för alla fina ord! Det värmer! Nu kör vi!"


Curling:

Maria Prytz i lag Sigfridsson som är ett av de största guldhoppen för Sverige under OS. Räkna inte med några uppseendeväckande bilder. Mest kvastar och tunga stenar. 

Lika Prytz är Sebastian Kraupp i lag Edin väldigt kär i sina stenar och kvastar. Enbart den varan, men intressant under OS-tider. 


Puckelpist:

Häftiga hopp, maskeradkostymer och vardagliga aktiviteter. Vårt OS-hopp i puckelpist, Ludvig Fjällström, är en rolig kille på Instagram. 

Ishockey:

Av alla svenska stjärnor under OS är med stor sannolikhet Henrik Lundqvist den största. Det är svårt att motivera varför han inte ska vara med på den här listan. Här är benskydden som ska ta Sverige till det tredje OS-guldet på 20 år. 


Han publicerar bilder på hundvalpar Patrik Berglund. Behöver man ens ytterligare motivering?

Häng med på damkronornas resa mot medalj i OS. Det gör du enklast genom Erica Udén Johansson. Selfies är lite av hennes specialitet. 


Konståkning:

Det var länge sen Sverige var framstående i konståkning. Viktoria Helgesson kan bli vår nästa stjärna. En bra instagrammare dessutom. Personlig!


Längdskidor:

Lite motvilligt får Marcus Hellner en plats här. Han visar gärna vilka som sponsrar honom vilket är lite tröttsamt. Men trots allt; Han är ett av våra största medaljhopp i OS. 


Anna Haag är en mästare på att synas i sociala medier och i förlängningen vanliga medier. Det finns en anledning. 


Lika sin sambo ett geni på sociala medier. Dessutom ett stort medaljhopp. Dags att ta det där guldet nu Emil Jönsson!


Skidskytte:

Tobias Arwidson är inte vårt största medaljhopp. Men han är en aktiv instagrammare – och lägger mer än gärna ut bilder på kollegorna i landslaget. Följ bara. 

Slopestyle skidor

Henrik Harlaut har blivit ett av Sveriges allra klaraste medaljhopp under OS. Självklart ska man följa honom. En rolig typ med ett fantastiskt varmt leende. Bilderna är oerhört snygga. 

Emma Dahlström är en av våra mer aktiva OS-hopp på Instagram. Hon tar bilder på allt. Mest intressant är hennes bakom kulisserna-bilder. 

Slopestyle snowboard

En av få svenskar som redan har gått in i tävlingen – och dessutom åker final under lördagen. Förhoppningsvis tar han Sveriges första medalj, det kommer ni veta bättre än jag när den här texten skrivs. Sven Thorgren är cool. 


Övriga OS-svenskar på Instagram

Alpint:

Kajsa Kling

Markus Larsson

Matts Olsson

Sara Hector

Frida Hansdotter

Mattias Hargin

Jessica Lindell Vikarby

Maria Pietilä Holmner

Curling:

Niklas Edin, låst konto.

Freestyle/skicross:

Jesper Tjäder

Victor Öhling Norberg

Anna Holmlund

Oscar Wester

John Eklund

Ishockey herrar:

Jhonas Enroth

Oliver Ekman-Larsson

Nicklas Bäckström

Gabriel Landeskog

Ishockey damer:

Josefine Holmgren, låst konto.

Johanna Olofsson, låst konto.

Pernilla Winberg, låst konto.

Erika Grahm, låst konto.

Längdskidor:

Sara Lindborg

Lars Nelson, låst konto.

Emma Wikén

Calle Halfvarsson

Teodor Peterson

Charlotte Kalla

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Ludvig Åberg flyger vidare – efter succén i US Masters

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.