Måndag 20 Sep
Stockholm

Han kan bli första homosexuella i NFL

Michael Sam kan bli den första öppet homosexuella spelare i NFL.
1 av 4
Michael Sam kan bli den första öppet homosexuella spelare i NFL. Foto: Brandon Wade/AP
Chris Kluwe fick sparken från Minnesota Vikings efter att ha ge stöd till homosexuellas rätt att gifta sig.
2 av 4
Chris Kluwe fick sparken från Minnesota Vikings efter att ha ge stöd till homosexuellas rätt att gifta sig. Foto: CNN
Michael Sam anses bli vald tidigt i NFL-draften i maj.
3 av 4
Michael Sam anses bli vald tidigt i NFL-draften i maj. Foto: AP
Seattle Seahawks vann Super Bowl i år.
4 av 4
Seattle Seahawks vann Super Bowl i år. Foto: AP

Michael Sam kan nästa säsong bli den första öppet homosexuella NFL-spelaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

24-årige Michael Sam, som spelar defensiv linesman för University of Missouri, har kommit ut som homosexuell, skriver Gawker. Därmed kan han bli den förste NFL-spelaren som är öppet homosexuell. Gawker skriver att det är troligt att Michael Sam väljs ut tidigt i NFL-draften i maj.

Han kom ut som homosexuell för sina lagkamrater förra året och ska då ha fått varierat stöd, men Sam säger att de har stöttat honom från dag ett.

– Så fort jag kom ut officiellt för mina lagkamrater visste jag vem jag var. Jag visste att jag var gay och jag visste att jag var Michael Sam, som är en Mizzou-footballspelare som råkar vara gay. Jag var så stolt över mig själv och jag brydde mig inte om vem som visste. Om någon på gatan hade sagt till mig 'Hej, Mike, jag hörde att du är gay, är det sant?' hade jag sagt ja, säger han till nyhetssajten.

"Borde kärnvapenbombas"

Han förklarar att han valde att komma ut just nu eftersom att det hade börjat cirkulera rykten om hans sexualitet och scouter hade frågat hans agent om han hade varit på date eller hade setts med en kvinna.

– Jag ville försäkra mig om att jag kunde berätta min historia på det sättet som jag ville. Jag vill äga min egen sanning, säger Michael Sam.

Tidigare sparkades NFL-spelaren Chris Kluwe från Minnesota Vikings, och han anser att det berodde på att han öppet stödde homosexuellas rätt att få gifta sig. Bland annat ska en av lagets ledare, Mike Priefer sagt att Kluwe skulle "komma att brinna i helvetet tillsammans med de homosexuella" och att homosexuella borde "samlas ihop, skickas till en ö och kärnvapenbombas".

Laget förnekar dock att Kluwes åsikter ska ha legat bakom att han fick sparken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela