Komikern och programledaren Moa Svan.
Komikern och programledaren Moa Svan. - Foto: Jenny Jarnestedt

"Skönt att slippa gubbigheten från SVT"

Komikern och programledaren Moa Svan ger beröm åt Carolina Klüft och Anja Pärson i Viasat-studion, hyllar Damkronorna och kritiserar svensk medias fokus på herrhockeyn.


Het: Jag tycker att Carolina Klüft och Anja Pärson är riktigt bra i Viasat-studion. Det är så himla härligt med två kvinnor i sportstudion, skönt att slippa gubbigheten från SVT. För min del väger det högre att ha två kvinnor på Viasat än att SVT ska sända. Jag ser ingen värdighet i att hylla gamla manliga profiler. Anja Pärson är rolig och skarp, det är gött att se henne i den rollen.

Hetare: Curlingfinalen. Det var inte lika gött att vinna silver men det är ändå en medalj. Även om jag kände att jag under förra OS var mer känslomässig när Anette Norberg och hennes lag tog guld. Hon är med och tävlar i Duellen där jag programleder och jag känner solidaritet med henne. Så även om det blev silver i dag så är det fortfarande Anette Norberg som har guldet.

Hetast: Jag vet att det blev en fjärdeplats, men jag tycker ändå att bronsmatchen kändes hetast i går. Jag kände att det vore gött om de tog medalj och hoppades väldigt länge att de skulle klara det, men nu blev det inte så. Det var dock kul när Expressen intervjuade Emma Eliasson och hon sa att "Nu är det finito, jag är less på att åka till Vierumäki i december till en grå ishall och spela tre matcher utan att få något för det". Det var inte det vanliga "tack och hej"-citatet, skönt med någon som ryter ifrån. Hockeyn är coolast av allt under OS, och det var nära och nervöst.

Iskallt: Sportbloggen Bortom linjen hade gjort en kartläggning av svensk medierapportering av hockeyn och noterat att alla papperstidningar haft mer herr- än damhockey, med mer citat och så för herrarna än för damerna. När det handlar om damhockeyn är det mer att man bara citerar tränarna, till skillnad mot när man skriver om herrhockeyn då man pratar med spelare och har fler citat. Det tycker jag är ett lågvattenmärke. Det är inte så att herrlaget gått längre än damlaget, men ändå är det det laget som man värderar högre.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.