Komikern och programledaren Moa Svan.
Komikern och programledaren Moa Svan. - Foto: Jenny Jarnestedt

"Skönt att slippa gubbigheten från SVT"

Komikern och programledaren Moa Svan ger beröm åt Carolina Klüft och Anja Pärson i Viasat-studion, hyllar Damkronorna och kritiserar svensk medias fokus på herrhockeyn.


Het: Jag tycker att Carolina Klüft och Anja Pärson är riktigt bra i Viasat-studion. Det är så himla härligt med två kvinnor i sportstudion, skönt att slippa gubbigheten från SVT. För min del väger det högre att ha två kvinnor på Viasat än att SVT ska sända. Jag ser ingen värdighet i att hylla gamla manliga profiler. Anja Pärson är rolig och skarp, det är gött att se henne i den rollen.

Hetare: Curlingfinalen. Det var inte lika gött att vinna silver men det är ändå en medalj. Även om jag kände att jag under förra OS var mer känslomässig när Anette Norberg och hennes lag tog guld. Hon är med och tävlar i Duellen där jag programleder och jag känner solidaritet med henne. Så även om det blev silver i dag så är det fortfarande Anette Norberg som har guldet.

Hetast: Jag vet att det blev en fjärdeplats, men jag tycker ändå att bronsmatchen kändes hetast i går. Jag kände att det vore gött om de tog medalj och hoppades väldigt länge att de skulle klara det, men nu blev det inte så. Det var dock kul när Expressen intervjuade Emma Eliasson och hon sa att "Nu är det finito, jag är less på att åka till Vierumäki i december till en grå ishall och spela tre matcher utan att få något för det". Det var inte det vanliga "tack och hej"-citatet, skönt med någon som ryter ifrån. Hockeyn är coolast av allt under OS, och det var nära och nervöst.

Iskallt: Sportbloggen Bortom linjen hade gjort en kartläggning av svensk medierapportering av hockeyn och noterat att alla papperstidningar haft mer herr- än damhockey, med mer citat och så för herrarna än för damerna. När det handlar om damhockeyn är det mer att man bara citerar tränarna, till skillnad mot när man skriver om herrhockeyn då man pratar med spelare och har fler citat. Det tycker jag är ett lågvattenmärke. Det är inte så att herrlaget gått längre än damlaget, men ändå är det det laget som man värderar högre.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!