"HBTQ-diskussionen har försvunnit"

- 23/02/2014, 08:50
SVT:s David Fjäll.

SVT:s David Fjäll.

Lisa Irvall

SVT:s David Fjäll ser fram emot Tre Kronor i OS-finalen, vill gärna berömma Marit Bjørgen för hennes insatser - och påminna oss att vi inte får glömma bort HBTQ-diskussionen som var innan OS.

Het: "Nu när OS börjar lacka mot sitt slut så måste man ändå sammanfatta att det har sett vackert ut och varit kul och bra att titta på. Med bergen i bakgrunden har vi kunnat följa skidåkningen utan att åkarna försvunnit bakom någon urskog. Kul sändningar och bra arenor helt enkelt."

Hetare: "Marit Bjørgen, att hon vann nu igen, det var utomjordiskt bra. Henne vill jag nämna. I min värld är det skitsamma vad man förväntat sig av henne, hon levererar."

Hetast: "Jag har svårt att släppa att vi gått till final i hockey, det är svinmäktigt. Särskilt att slå Finland, det är alltid härligt att på något sätt markera att vi är bättre. OS-finalen ser man verkligen fram emot.

Iskallt: "Problematiken kring hela bristen på förståelse för HBTQ-personer och deras rätt att få välja det livet de vill. Vi såg Pussy Riot bli slagna när de demonstrerade och den diskussionen har på något sätt försvunnit i och med hur bra det gick för de svenska olympierna. Man har nästan tappat det nånstans på vägen. Men ska vi acceptera vad som helst bara vi gör bra prestationer?