Tre Kronor var chanslösa i finalen mot Kanada.
1 av 5
Tre Kronor var chanslösa i finalen mot Kanada. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Jonathan Toews gjorde 1-0-målet i den första perioden.
2 av 5
Jonathan Toews gjorde 1-0-målet i den första perioden. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Henrik Lundqvist gjorde det riktigt bra men kanadickerna blev för tuffa.
3 av 5
Henrik Lundqvist gjorde det riktigt bra men kanadickerna blev för tuffa. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
4 av 5
Sidney Crosby gjorde sitt första mål i OS-turneringen, vilket gav Kanada en ointaglig 2-0-ledning. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Chris Kunitz satte 3-0.
5 av 5
Chris Kunitz satte 3-0. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Manfallet blev för tungt - Tre Kronor chanslösa mot Kanada i OS-finalen

OS-finalen mellan Tre Kronor och Kanada blev historisk. Sverige slog sitt gamla medaljrekord i ett olympiskt spel - och förlorade för första gången någonsin en OS-final i herrhockey.

Svenska medaljer i OS

Guld: Två.

Silver: Sju.

Brons: Sex.

Kanada blev för tuffa för Sverige. Det efter ett tungt manfall strax innan OS-finalen. Tre Kronors förstacenter, efter tidigare skadade Henrik Sedin och Henrik Zetterberg, Nicklas Bäckström tvingades att lämna återbud till matchen på grund av "medicinska skäl".

Pär Mårts fick därmed att kasta om i kedjorna där Skellefteås Jimmie Ericsson fick ta Bäckströms plats i förstakedjan tillsammans med Loui Eriksson och Daniel Sedin

Crosby spräckte sin nolla

Tyvärr fungerade inte "paniklösningen" fullt ut. Kanadickerna spelade smart och tajt defensivt medan de var oerhört vassa offensivt. I den första perioden stötte Jonathan Toews in 1-0. Nästa mål dröjde till den andra perioden där världens kanske bäste hockeyspelare Sidney Crosby gjorde sitt första mål i OS-turneringen på ett friläge.

Nytt medaljrekord

I den tredje perioden försökte Tre Kronor att få hål på Kanada men man aldrig riktigt nära. Chris Kunitz satte 3-0 med drygt tio minuter kvar av matchen.

Matchen slutade också 3-0 till Kanada vilket betyder att Tre Kronor för första gången någonsin nu har förlorat en OS-final.

Samtidigt ska man inte glömma att silvret var Sveriges 15:e medalj i OS, vilket är en ny rekordnotering.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.