Här sätts världsrekord i ölmil – springer och dricker öl samtidigt

Man kan slå rekord i allt. Det här rekordet är en blandning av en imponerande idrottslig prestation och färdigheter som kan imponera på krogen.


Om du inte redan kände till sporten ölmil kommer här en liten genomgång. Sporten går ut på att springa fyra varv runt en fotbollsplan, det vill säga totalt 1 600 meter, vilket är en engelsk mil. Vid starten av varje varv ska man dricka en öl på snabbast möjliga tid för att göra det hela ännu svårare.

Under söndagen sattes ett nytt världsrekord i denna gren av James "The Beast" Nielsen. Hans mål var att klara loppet under fem minuter och han lyckades genomföra det på imponerande fyra minuter och 57 sekunder.

Han förklarar i klippet nedan hur han har tränat på att dricka en öl så snabbt som möjligt och att han har förberett sin mage på att kunna ha stora mängder öl samtidigt som han springer. Han har också kommit fram till den optimala temperaturen att förvara ölen för att bli av med så mycket kolsyra som möjligt när man öppnar den.

Här kan du se världsrekordet och en genomgång av reglerna om du är sugen på att försöka slå det.


/
Öl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.