Tisdag 18 Maj
Stockholm

MMA-förbundet frias efter blodig drabbning

MMA-förbundet frias från anklagelserna.
1 av 4
MMA-förbundet frias från anklagelserna. Foto: TT NYHETSBYRÅN
The Mauler skulle egentligen ha gått matchen mot Gegard Mousasi.
2 av 4
The Mauler skulle egentligen ha gått matchen mot Gegard Mousasi. Foto: © BILDBYRÅN / Meddi Kabirzadeh
Ilir Latifi åkte på storstryk.
3 av 4
Ilir Latifi åkte på storstryk. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Länsstyrelsen valde att anmäla matchen.
4 av 4
Länsstyrelsen valde att anmäla matchen. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Matchen mellan Gegard Mousasi och Ilir Latifi anmäldes av Länsstyrelsen i Örebro. Nu friar Kampsportsdelegationen MMA-förbundet från anklagelserna.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Alexander Gustafsson

Häromdagen spreds en falsk nyhet om att The Mauler skulle ha misshandlat en rånare. De påhittade uppgifterna delades tusentals gånger i sociala medier. Alexander Gustafsson dementerade händelsen på sin Facebook-sida. 

Bilden som spreds tillsammans med den uppdiktade historien var från 2009 och visade en man som misshandlats av poliser i Denver.

STOCKHOLM. Det var egentligen Alexander "The Mauler" Gustafsson som skulle gå matchen mot Gegard Mousasi i Globen den 6 april 2013. På grund av en ögonbrynsskada tvingades den svenska UFC-stjärnan lämna återbud, och han ersattes med en betydligt mer oerfaren fighter – Ilir Latifi.

Utklassades

Latifi utklassades och lämnade ringen kraftigt blödande, något som Länsstyrelsen i Örebro reagerade starkt mot. 

För att en match ska få genomföras så krävs ett tillstånd från Länsstyrelsen, i vilket det bland annat regleras att motståndarna ska vara jämbördiga varandra gällande fysiska förutsättningar och tävlingserfarenhet. 

Lämnade anmälan

Så var inte fallet i matchen mellan Mousasi och Latifi, menar Länsstyrelsen i Örebro som valde att anmäla Svenska MMA-förbundet till Kampsportsdelegationen. 

Friar förbundet

Delegationen väljer nu att fria förbundet. Enligt ett uttalande slår de fast att det skulle kunna ifrågasättas huruvida MMA-förbundet följt tillståndet eller inte, men att det heller inte går att styrka att förbundet brutit mot det. 

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela