Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter grinandet – här är 5 spelare som är hårdare än Ronaldo

Man kan röna en viss skillnad i de båda herrarnas uppträdanden.
1 av 3

Man kan röna en viss skillnad i de båda herrarnas uppträdanden.

Terry Butcher,  under matchen mellan Sverige och England 1989.
2 av 3

Terry Butcher, under matchen mellan Sverige och England 1989.

Det kan göra ont att spela få fotboll.
3 av 3

Det kan göra ont att spela få fotboll.

Sport | 17/06/2014 11:56

Christiano Ronaldo hade det tufft när Portugal under måndagen åkte på en storförlust mot Tyskland, något som syntes på storstjärnans kroppsspråk.

Att Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare råder det inga tvivel om – men det är inte det enda han gjort sig känd för. Under matcher brukar han inte vara sen att ta sin chans när han får möjlighet att visa besvikelse över publik, medspelare och inte minst domslut. 

Måndagens match mot Tyskland var inget undantag. Vid underläge 0-3 för Portugal brast det för Ronaldo, som började gråta. Nu hånas han på nätet för sitt svaga förhållande till sina känslor. 


Nyheter24 listar fem spelare som agerat med mer pondus och värdighet när de utsatts för motgångar på fotbollsplanen. 

1. En djupt sår i huvudet och blod över hela kroppen var inget som störde Terry Butcher. Han spelade nästan 90 minuter när Sverige mötte England 1989. Man kan ju lite snällt undra på vilken akutavdelning Ronaldo hade legat nedsövt på om han utsatts för den skadan. 


Billdkälla. 

2. Här är en bild som verkligen dryper av svett, blod och råhet. Man kan ju föreställa sig Ronaldos ansiktsuttryck om han fick näsblod och läkarnas behandling blev två tamponger och en flaska smutsigt brunnsvatten. 


Bildkälla. 

3. Efterliknar de ett krogslagsmål? Eller är det en inövad dans? Förmodligen ingetdera. Här är har vi ett par rediga svingar – visserligen med ett måttligt stycke träffsäkerhet – men hårdheten som manifesteras går inte att miste på. Man kan ju undra föreställa sig den rullstol som hade fått bära Ronaldo i tre år efter en sådan här uppgörelse.

Bildkälla. 

4. Vit ansiktskräm och gurkor på ögonen – eller en 90 kilo tung fotbollssko med tillhörande dobbar. Man kan ju fråga sig vilken ansiktsbehandling Ronaldo hade valt för sitt fagra ansikte. 

Bildkälla. 

5. Att böja knäna bakåt på sedvanligt vis kan vara en trevlig aktivitet - det tycker nog även Ronaldo. Men att böja ett knä sidledes lär vara av mindre trevlig karaktär. Kan man föreställa sig hur Ronaldo reagerat om han hade råkat ut för detta? Nej, det går bara att spekulera. 

Bildkälla.