Fredag 18 Jun
Stockholm

Olsson för feg i Bormio

Italienaren Christof Innerhofer tog på söndagen sin första världscupseger. För svenske Hans Olsson gick det sämre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Italienaren Christof Innerhofer imponerade i störtloppet i Bormio.

Med startnummer 1 åkte han snabbast av alla i den isiga banan och tog första världscupsegern i karriären.

Svenske Hans Olsson var nästan fem sekunder efter, på 39:e plats.

Störtloppsbanan i Bormio var minst sagt svåråkt på söndagen. Flera dagar med regn i veckan och solsken på söndagen såg till att banan var rejält isig. Christof Innerhofer var den som bemästrade banan klart bäst och tog sin första seger i karriären. Tidigare har 24-åringen som bäst varit fyra, i Beaver Creeks super-G för ett par veckor sedan.

Innerhofer tog också en fin placering i störtloppet i Lake Louise i november då Hans Olsson var trea. På söndagen i Bormio var Olsson inte i närheten av pallen. Han slutade 39:a, nästan fem sekunder efter Innerhofer.

– Jag kom inte riktigt i gång. När det är så här isigt går det inte, jag blir feg. Jag fattar inte hur de i toppen tänker i en sån här bana, de har ingen livsrespekt, säger Olsson till TT.

TT: Vad gör att du inte är i toppen i dag?

– Jag vet att jag är snabb men jag måste lära mig att anpassa mig till alla underlag. Sedan måste jag våga mer och inte bli skraj.

Ledaren av störtloppscupen, österrikaren Michael Walchhofer, kom trea. Norrmannen Aksel Lund Svindal som leder totalcupen kom däremot bara på 17:e plats, en missräkning för honom.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela