Daniel Johansson röstade på Djurgården i valet.
1 av 5
Daniel Johansson röstade på Djurgården i valet. - Foto: Privat
33-åringen är en inbiten djurgårdare.
2 av 5
33-åringen är en inbiten djurgårdare. - Foto: Privat
Beviset på att han faktiskt röstade på Djurgården.
3 av 5
Beviset på att han faktiskt röstade på Djurgården. - Foto: Privat
Även Zlatanpartiet fick röster.
4 av 5
Även Zlatanpartiet fick röster. - Foto: Bildbyrån/Youtube
Precis som Bajenpartiet.
5 av 5
Precis som Bajenpartiet. - Foto: Privat

"Därför röstade jag på Djurgården i valet"

Djurgårdens DIF fick en röst i riksdagsvalet. Den kom från Daniel Johansson, 33, som berättar för Nyheter24 varför han röstade på Djurgården – och vem han vill ha som statsminister.


Daniels intresse för Dif

Daniel har ett stort djurgårdsintresse och "missar aldrig en hockeymatch" och ser fotbollsmatcherna i "mån av tid" på tv – men eftersom han bor drygt 70 mil från Stockholm så är han sällan på plats för att följa sitt lag.

Intresset kom redan när han jobbade på Luleå hockeys gamla hemmaarena Delfinen i slutet av 90-talet – samt att båda hans bröder har Djurgården som favoritlag.

– Jag gillar Djurgårdens förening, fans, supporterföreningar engagemang runt  och både hockeyn och fotbollen.

När rösterna räknades efter valet i söndags fick ett antal mer eller mindre oväntade "partier" röster. Bland annat Zlatanpartiet och Bajenpartiet som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Men även Djurgårdens DIF fick en röst i valet. Den kom från 33-årige djurgårdssupportern Daniel Johansson från Luleå som tycker att en röst på Djurgården var på sin plats.

Tycker inte om att skattepengar går till Luleå hockey och IFK Luleå

– Jag bor och är uppvuxen i Luleå där socialdemokraterna styr i både kommun och landsting. Jag älskar och brinner för Djurgården så jag hade sett det som ett klart bättre alternativ, säger han till Nyheter24 och utvecklar:

– Det är betydligt bättre eftersom att mindre engagemang och fokus från politikerna hade legat på Luleå hockey och IFK Luleå som jag inte alls gillar. Jag känner att en del av mina skattepengar går till de lagen och det tycker jag inte om.

Hur har du blivit bemött av människor när de har fått höra om din röst?

– De flesta jag umgås med håller själva på Djurgården så de tycker det är en kul grej. Sen finns det ju alltid folk som inte tycker det är lika kul men de är inte så roliga själva, så de skiter jag i.

Vad säger du till dem som tycker att det är oseriöst och att du kastar en röst i havet när du röstar på Djurgården?

– Folk har röstat på oseriösa och lögnaktiga partier under hela valet och så länge vi lever i ett demokratiskt samhälle så får man rösta på vad man vill.

Hur ser du på konkurrensen med Bajenpartiet? 

– Som jag ser det så är det lite svårt att konkurrera med Leksand och Bajen eftersom att de har oändligt med skattepengar att betala sina kampanjer med.

Om du fick bestämma en djurgårdare som statsminister, vem skulle det vara och varför?

– Jag hade gärna sett Marcus Sörensen som statsminister eftersom att han är grym på det han gör, han är ung och har viljan att kriga för sitt lag.

/
/
Dif
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.