Är det här världens sämsta förlorare?

Kroaten Vido Loncar bör aldrig få närma sig en boxningsring igen.


De flesta med en drivkraft att vinna vet också hur tung en förlust kan vara. 


Bildkälla

Då gäller det att behärska sig. Det kunde inte kroaten Vido Loncar när han förlorade sin boxningsmatch i junior-EM mot litauern Algirdas Baniulis.

När Baniulis tilldelats segern gick båda boxarna till varsin ringhörna och tog av sig hjälmarna och handskarna. Strax därefter skulle domaren Maciej Dziurgot visa publiken vem som vunnit i mitten av ringen – men då tappade Loncar det fullständigt. Helt oprovocerat gick kroaten, inför sin egen hemmapublik, till en våldsam attack mot domaren.


"Killen var en idiot"

Redan vid första slaget i magen sänkte Loncar den polske domaren men trots det fortsatte han slå på den försvarslöse rättskiparen. Det var inte förrän en person utanför ringen fick tag på kroatens ben som misshandeln avbröts.

Aftonbladet har pratat med den svenske boxaren Yohannes Berhane som var på plats men precis hade lämnat arenan när övergreppet inträffade.

– Men jag såg det efteråt. Hela EM pratar om vad som hände. Killen var en idiot, kroaten har skämt ut sig. Han var deras egen boxare och han har förstört deras EM.


Bildkälla

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!