Match avbruten efter kollaps på planen.
Match avbruten efter kollaps på planen. - Foto: TV4 SPORT XTRA

Elitseriematch i handboll avbruten på grund av hjärtstopp

Elitseriematch mellan IKF Kristianstad och Lugi avbruten efter spelarkollaps.


Lugispelaren Joacim Ernstsson kollapsade plötsligt mitt under elitseriematchen mot IFK Kristianstad under fredgskvällen, rapporterar Kristianstadsbladet.

Matchen hade pågått knappt 14 minuter och Lugi låg i underläge med 4-10 när Joacim Erntsson gick på genombrott.

Segnade ner på planen

Han ska sedan ha fallit till marken varpå domaren dömde frikast. När han sedan rest sig upp segnade han återigen ner på planen.

Spelare tillkallade sjukvårdare direkt som försökte skaka i en till synes livlös Ernstsson. Publiken ombads omedelbart att lämna arenan. Han ska sedan fått hjärtmassage direkt på plats.

Hämtades i ambulans

Efter en dryg kvart och flera återupplivningsinsatser med hjärtstartare, så kallad defibrillator, kunde han stå på egna ben igen.

– Han var utslagen men har rört på benen nu, ambulans hämtar honom på planen i detta nu, berättar Sydsvenskans sportjournalist på plats.


Den förre detta Lugitränaren och expertkommentatorn Tomas Axnér var även han på plats och såg det inträffade:

– Otäcka scener som förde tankarna till SM-finalen där han också föll ihop. Jag känner ju Joacim och umgås med hans familj och barn. Det är dem man tänker på i sådana här lägen, säger han till Kristianstadsbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk uppvisning avslutade långloppscupen

1 timme sedan

Åbergs jakt: Fyra slag till täten

2 timmar sedan
Han är golfvärldens nya stjärnskott – med segervittring direkt i majordebuten på Augusta National. I kväll jagar sjuan Ludvig Åberg en amerikansk topptrio i US Masters.

Tre Kronors glädjebesked: Stjärnan klar för VM

3 timmar sedan
Tre Kronor får bästa tänkbara förstärkning till ishockey-VM. NHL-stjärnan Rasmus Dahlin har tackat ja till spel. Yes, jag kör, säger Buffalobacken till Viaplay.

Silfverberg tackades av – Brynäs nästa?

3 timmar sedan
Jakob Silfverberg har gjort sin sista hemmamatch med Anaheim. I natt tackade publiken och lagkompisarna av honom och nu sägs svensken vara på väg tillbaka till Brynäs efter tolv säsonger i NHL. Det blev en känslofylld dag, säger svensken till Expressen.

Bordtennisspelare klara för OS

idag 06:52
Bordtennisspelarna Stina Källberg och Kristian Karlsson kan börja planera för OS i Paris i sommar. I samband med en tävling i Tjeckien har nu mixedparet klarat de internationella kvalreglerna sedan man besegrat ett tjeckiskt par i finalen med 4–0 i set.

Källor: NHL-klubb kan flyttas

idag 06:40
Arizona Coyotes kan vara på väg att få en ny klubbadress. Enligt uppgifter ska spelarna ha informerats om en flytt till Salt Lake City i Utah.