Match avbruten efter kollaps på planen.
Match avbruten efter kollaps på planen. - Foto: TV4 SPORT XTRA

Elitseriematch i handboll avbruten på grund av hjärtstopp

Elitseriematch mellan IKF Kristianstad och Lugi avbruten efter spelarkollaps.


Lugispelaren Joacim Ernstsson kollapsade plötsligt mitt under elitseriematchen mot IFK Kristianstad under fredgskvällen, rapporterar Kristianstadsbladet.

Matchen hade pågått knappt 14 minuter och Lugi låg i underläge med 4-10 när Joacim Erntsson gick på genombrott.

Segnade ner på planen

Han ska sedan ha fallit till marken varpå domaren dömde frikast. När han sedan rest sig upp segnade han återigen ner på planen.

Spelare tillkallade sjukvårdare direkt som försökte skaka i en till synes livlös Ernstsson. Publiken ombads omedelbart att lämna arenan. Han ska sedan fått hjärtmassage direkt på plats.

Hämtades i ambulans

Efter en dryg kvart och flera återupplivningsinsatser med hjärtstartare, så kallad defibrillator, kunde han stå på egna ben igen.

– Han var utslagen men har rört på benen nu, ambulans hämtar honom på planen i detta nu, berättar Sydsvenskans sportjournalist på plats.


Den förre detta Lugitränaren och expertkommentatorn Tomas Axnér var även han på plats och såg det inträffade:

– Otäcka scener som förde tankarna till SM-finalen där han också föll ihop. Jag känner ju Joacim och umgås med hans familj och barn. Det är dem man tänker på i sådana här lägen, säger han till Kristianstadsbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.