Alfred van den Brink blev blåst på sina spelare.
1 av 4
Alfred van den Brink blev blåst på sina spelare. - Foto: Fifa 15/Privat
Göran van den Brink vill varna andra Fifa-spelare.
2 av 4
Göran van den Brink vill varna andra Fifa-spelare. - Foto: Privat
Alfred van den Brink blev bestulen på sina spelare.
3 av 4
Alfred van den Brink blev bestulen på sina spelare. - Foto: Privat
Ditt Playstation kan hackas.
4 av 4
Ditt Playstation kan hackas. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Sonens konto hackat – nu varnar pappan Fifa 15-spelare

Elvaåriga Alfred gjorde under torsdagen en ledsam upptäckt. När han skulle spela Fifa 15 visade det sig att någon hackat hans konto.


När Alfred van den Brink satte sig för att spela Ultimate Team på Fifa 15 gick det först inte att logga in. När han satte sig vid sitt Playstation senare under kvällen upptäckte han att hans spelare låg ute för försäljning väldigt billigt. Minuter senare var spelarna sålda och Alfreds lag förstört.

"Det han var ledsen för..."

All tid han lagt ned för att utveckla sitt lag var som bortblåst. Spelet hade blivit hackat. 

– Min son hade lagt ned både möda och pengar på sitt lag. Sen hade han spelat upp sig, så det var väl mest det han var ledsen för, säger Alfreds pappa, Göran van den Brink

Spelarna som finns på Ultimate Team går att köpa från Fifa 15 för pengar, men går inte att sälja vidare för pengar. Därför har troligen hackaren sålt vidare spelarna till sig själv för att göra sitt lag bättre. 


EA Sports startar utredning

Göran sökte runt på internet och upptäckte att Alfred inte är den enda som drabbats. Han kontaktade EA Sports kundtjänst och upplyste dem om vad som hade hänt. EA Sports svarade med att direkt starta en utredning. 

– Jag känner att de tog det på allvar och åtgärdar det. Jag känner mig inte övergiven i alla fall. Det kändes bra. Sen har vi pratat med vår son om säkerhet på nätet och att man inte får uppge sina uppgifter. Det är viktigt att veta vad man gör, säger Göran. 


Använd lösenordsverifikation

Nu tipsar Alfreds pappa alla Fifa 15-spelare att använda sig av en lösenordsverifikation. Det innebär att om någon försöker logga in på ett konto på en annan konsol än den man har hemma så skickas ett mejl till den adress som är kopplad till kontot. Det är viktigt att vara försiktig när man använder spelkonsoler säger Göran.

– Det jag tror att folk inte inser är att spelkonsolerna är som en dator, och när du är online är du utsatt för samma risker som med din dator andra sådana saker. Det kanske man inte tänker på. 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

idag 17:48
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.