Han skulle aldrig kunna gå eller prata – nu satsar han mot OS

Ben Jackson föddes med cerebral pares. Hans föräldrar fick då höra att han förmodligen inte skulle kunna gå eller prata. Det skulle visa sig vara helt fel.


Ben Jackson trotsade sin diagnos. I stället för att sitta tyst i en rullstol växte han upp till att bli en människa full av energi och vilja att utmana sig själv. 

– Människor väntar på att prövningar ska komma till dem. Är man född in i en prövning så lär man sig hur man ska tackla det från dag ett, säger Ben Jackson. 

Fastnade för brottning

I åttonde klass började Ben intressera sig för brottning. Anledningen till att han fastnade för just brottning var för att han såg sporten som en av de mest krävande idrotterna, både mentalt och fysiskt, skriver Buzzfeed .


Gav inte upp

Trots att han förlorade alla 24 matcher under sin första säsong som brottare så gav inte Ben upp sin karriär. I stället tränade han ännu hårdare inför säsongen därpå. Den hårda träningen visade sig leda till resultat. Ben vann sin första match under den andra säsongen. 


Siktar på Paralymics

Nu går Ben på college och kämpar för att få examen i kommunikation. På det college han studerar finns det ingen möjlighet till brottning. Ben satsar nu i stället på tyngdlyftning. Han tränar hårt för att nå Paralympics i Rio de Janeiro nästa år. 

– Mitt mål är att bli nummer ett i världen, säger Ben Jackson.

Den här kan vara en av de mest inspirerande klippen på länge. 


/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Fernandes drömvolley gav United-seger

igår 23:08

Engström: "Skönt att spräcka målnollan"

igår 21:10
Förra säsongen svarade Röglebacken Adam Engström för nio mål på 52 matcher och slog igenom i SHL. Nu satte han säsongens första mål redan i den fjärde omgången. Skönt att spräcka målnollan, säger 19-åringen efter 3–1 hemma mot Växjö.

Jönsson efter förlusten: "Vi fick en lektion"

igår 20:12
Växjö hade inte en chans borta mot Rögle. Ängelholmsklubben vann med 3–1 – smickrande siffror för SM-guldvinnaren från Småland. Vi fick en lektion i dag, säger Växjötränaren Jörgen Jönsson.

Vasic sena cykelspark räddade poäng åt BP

igår 19:44
Brommapojkarna såg ut att förlora viktiga poäng på hemmaplan. Då klev Nikola Vasic fram på tilläggstid och cykelsparkade in kvitteringen (2–2) mot Norrköping.

Helt lika i Solheim Cup – tre raka för Grant

igår 19:42
Linn Grant har vunnit tre raka matcher och bidragit starkt till Europas upphämtning. Segern som utjämnade till 8–8 lär gå till Solheim Cup-historien. Det var helt sinnessjukt, säger Grant.

VM över för Kessidis – med dubbla misslyckanden

igår 18:20
VM i Belgrad blev ett misslyckande för Alex Kessidis. Ett dubbelt sådant. Svensken får fortsätta att längta efter ett VM-guld och jaga en svensk kvotplats till Paris-OS

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.