Han skulle aldrig kunna gå eller prata – nu satsar han mot OS

Ben Jackson föddes med cerebral pares. Hans föräldrar fick då höra att han förmodligen inte skulle kunna gå eller prata. Det skulle visa sig vara helt fel.


Ben Jackson trotsade sin diagnos. I stället för att sitta tyst i en rullstol växte han upp till att bli en människa full av energi och vilja att utmana sig själv. 

– Människor väntar på att prövningar ska komma till dem. Är man född in i en prövning så lär man sig hur man ska tackla det från dag ett, säger Ben Jackson. 

Fastnade för brottning

I åttonde klass började Ben intressera sig för brottning. Anledningen till att han fastnade för just brottning var för att han såg sporten som en av de mest krävande idrotterna, både mentalt och fysiskt, skriver Buzzfeed .


Gav inte upp

Trots att han förlorade alla 24 matcher under sin första säsong som brottare så gav inte Ben upp sin karriär. I stället tränade han ännu hårdare inför säsongen därpå. Den hårda träningen visade sig leda till resultat. Ben vann sin första match under den andra säsongen. 


Siktar på Paralymics

Nu går Ben på college och kämpar för att få examen i kommunikation. På det college han studerar finns det ingen möjlighet till brottning. Ben satsar nu i stället på tyngdlyftning. Han tränar hårt för att nå Paralympics i Rio de Janeiro nästa år. 

– Mitt mål är att bli nummer ett i världen, säger Ben Jackson.

Den här kan vara en av de mest inspirerande klippen på länge. 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.