Austin lurade döden i två flygkrascher – nu lever han sin dröm

Att Austin Hatch ens lever är ett mirakel. Nu har han trotsat oddsen och gjort sina första poäng i den amerikanska college-basketen.


Austin Hatch, 20, har haft ett tufft liv. Han förlorade hela sin familj i två separata flygolyckor, varav den senaste var 2011. I den olyckan fick han dessutom själv svåra hjärnskador och låg i koma i åtta veckor. 

Sedan dess har Hatch kämpat för att kunna spela basket igen. I januari gjorde han sin debut debut i high school. Nu har han gjort ett avtryck i college-basketen också. 

Segern redan säkrad

I söndags blev Hatch inbytt med knappt två minuter kvar av matchen när hans lag, Michigan Wolverines, redan säkrat segern. 

– Tränaren sa till mig att göra mig klar när det var ungefär fem minuter kvar. När han bytte in mig var jag redo att köra, säger Hatch.


Satte straffkast

Hatch var uppenbarligen redo: han hann nämligen med att göra poäng. Hatch fick straffkast när det var tolv sekunder kvar. Det första kastet av två missade han. Lagom till det andra kastet lyckades han dock få nerverna i styr. Skottet satt rakt i korgen. 

Kramkalas 

Direkt när Hatch gjorde poäng kramades han om av sina lagkamrater samtidigt som ett stor jubel bröt ut på läktaren. Sedan sprang Hatch ut till sin tränare och gav honom en ordentlig kram.

– Han gratulerade mig till en bra start. Han sa att det var speciellt att se mig göra det här efter allt jag gått igenom, säger Hatch. 

Se klippet på straffkasten och firandet här. 


I det här klippet berättar Hatch om hur han kände när han gjorde poängen. 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?