Stockholm

Austin lurade döden i två flygkrascher – nu lever han sin dröm

Att Austin Hatch ens lever är ett mirakel. Nu har han trotsat oddsen och gjort sina första poäng i den amerikanska college-basketen.


Läs mer

Austin Hatch, 20, har haft ett tufft liv. Han förlorade hela sin familj i två separata flygolyckor, varav den senaste var 2011. I den olyckan fick han dessutom själv svåra hjärnskador och låg i koma i åtta veckor. 

Sedan dess har Hatch kämpat för att kunna spela basket igen. I januari gjorde han sin debut debut i high school. Nu har han gjort ett avtryck i college-basketen också. 

Segern redan säkrad

I söndags blev Hatch inbytt med knappt två minuter kvar av matchen när hans lag, Michigan Wolverines, redan säkrat segern. 

– Tränaren sa till mig att göra mig klar när det var ungefär fem minuter kvar. När han bytte in mig var jag redo att köra, säger Hatch.


Satte straffkast

Hatch var uppenbarligen redo: han hann nämligen med att göra poäng. Hatch fick straffkast när det var tolv sekunder kvar. Det första kastet av två missade han. Lagom till det andra kastet lyckades han dock få nerverna i styr. Skottet satt rakt i korgen. 

Kramkalas 

Direkt när Hatch gjorde poäng kramades han om av sina lagkamrater samtidigt som ett stor jubel bröt ut på läktaren. Sedan sprang Hatch ut till sin tränare och gav honom en ordentlig kram.

– Han gratulerade mig till en bra start. Han sa att det var speciellt att se mig göra det här efter allt jag gått igenom, säger Hatch. 

Se klippet på straffkasten och firandet här. 


I det här klippet berättar Hatch om hur han kände när han gjorde poängen. 


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.