Jacobson tog hem vinsten.
1 av 3
Jacobson tog hem vinsten. - Foto: TT
Han är förste svensk att göra det.
2 av 3
Han är förste svensk att göra det. - Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Svensk vann poker-VM – kammar hem 74 miljoner kronor

Martin Jacobson vinnare i Las Vegas.


LAS VEGAS. Man kan utgå från att 27-årige Martin Jacobson har en helt okej dag. Under natten till onsdag plockade han som första svensk nämligen hem segern i WSOP main event (World Series of Poker) – och därmed prissumman på tio miljoner dollar, i runda slängar 74 miljoner svenska kronor.

Slog norrman

Inför sista speldagen låg han på en andraplats men lyckades alltså ta sig hela vägen till segern.

Två kom norrmannen Felix Stephensen som plockade hem nätta 5,1 miljoner dollar, omkring 38 miljoner svenska kronor, och trea kom holländaren Jorryt van Hoof. Det betyder att det för första gången inte fanns någon amerikan på topp tre, skriver WSOP själva.

Bildkälla: TT

/
/
VM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.