Onsdag 26 Jan
Stockholm

Anthony, 30, blev dumpad – fyra dagar senare tog han sitt liv

Anthony Hughes tillsammans med sin före detta fästmö, Charlotte Thompson.
1 av 3
Anthony Hughes tillsammans med sin före detta fästmö, Charlotte Thompson. Foto: Facebook
Hughes lämnade en son efter sig.
2 av 3
Hughes lämnade en son efter sig. Foto: Facebook
Anthony Hughes spelade tidigare rugby i Wigan St. Patricks.
3 av 3
Anthony Hughes spelade tidigare rugby i Wigan St. Patricks. Foto: Facebook

Anthony Hughes, 30, fästmö beslöt sig för att lämna honom. Fyra dagar senare hittades han död i sitt hem.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Historien om Anthony Hughes självmord är tragisk. Hughes, som tidigare spelat rugby för Wigan St. Patricks i en engelsk amatörliga, hade länge varit deprimerad. 

Mått dåligt sedan 2005

För drygt nio år sedan separerade Hughes från sitt barns mamma. Sedan dess har han varit deprimerad i långa perioder. Han försökte ta sitt liv flera gånger. 2005 tog han en överdos men överlevde. Förra året tänkte han hoppa från en bro, men blev övertalad att låta bli.

– Han blev mer tillbakadragen och det gick ut över hans jobb. Innan separationen var han aldrig ledsen. Han kunde inte bearbeta den känslan, säger hans mamma, Patricia, till Daily Mail.

Depressionen påverkade relationen

För fyra år sedan träffade Hughes en ny kvinna, Charlotte Thompson, som han inledde ett förhållande med. Den nyfunna kärleken innebar inte att Hughes hälsa förbättrades. Depression påverkade och tärde på förhållandet, skriver tidningen.

Förlovade sig men separerade

Trots problemen förlovade sig paret i november förra året. Men till slut orkade inte Thompson längre. I maj valde hon att flytta ifrån Hughes på prov. I juli meddelade hon honom att hon inte ville fortsätta förhållandet. 


Tog sitt liv fyra dagar senare

Hughes tog det avslutade förhållandet hårt till en början. Men tre dagar efter att förhållandet tog slut var han mer positiv mot Thompson, och ska ha gett signaler av att han accepterat att förhållandet var slut. Dagen efter var han död. Han hade tagit sitt liv. På morgonen hade Thompson fått ett sms av Hughes.

– Han var ursäktande. Han sa "förlåt för allt". I efterhand förstår jag att han hade bestämt sig, säger hon till Daily Mail. 

Uppmanar deprimerade att söka hjälp

Thompson uppmanar deprimerade och självmordsbenägna människor att våga söka hjälp.

– Det är inget att skämmas för. Och människor som känner att de lider bör be om hjälp direkt när de upptäcker att de har problem, säger hon. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela