Robin Johansson visar upp sina boule-tricks.
Robin Johansson visar upp sina boule-tricks. - Foto: Youtube / Facebook

Robin är en av landets bästa inom sin sport – här förstår ni varför

Publicerades: 18 Nov 2014, 15:23

Träffa klot bakom ryggen? Kasta och träffa två klot samtidigt? Det och många andra bouletricks inga problem för svenske Robin Johansson.


För 15 år sedan fick stockholmaren Robin Johansson, 30, upp ögonen för boule. Hans systers pojkvän kände någon som spelade i landslaget. Robin fick då frågan om han ville följa med och titta när han spelade. 

– Jag tänkte "herregud, det kan man väl inte göra?". Men jag följde med för att kolla vad det var. Och sen stod han där och gjorde som jag gör i videon: träffade skott på skott. Då kände jag att jag också ville göra det, säger Robin. 

Varit med landslaget i Marocko

Han tog verkligen tag i saken. Han övade och övade. Till slut var han så pass duktig att han själv fick representera landslaget. 

– Jag har tävlat i Frankrike, Marocko och lite andra ställen, säger han. 

"Träffas på boulebarer"

Nu har Robin släppt klipp där han visar upp närmast omöjliga tricks. Idéerna till klippen har han kommit på tillsammans med sina vänner. 

– Jag och mina vänner träffas ofta på boulebarer runt om i Stockholm och pratar om vad vi skulle kunna göra. Och om det verkligen är möjligt att göra.


Klarade svåraste tricket på fjärde försöket

Det trick som är svårast i klippen är, enligt Robin, det då han träffar två klot bakom ryggen med ett kast från vardera hand. Svårighetsgraden är så pass hög främst på grund av att han inte ser kloten han ska träffa. 

– Men jag lyckades faktiskt på fjärde försöket. Vi stod och hoppade och sjöng efteråt. Jag försökte verkligen hålla mig samman och se cool ut när jag satte den. Det var härligt. 

"Skönt häng och schysst miljö"

Robin är glad över att ha fastnat för boule och boulebarerna i Stockholm. 

– Det är schysst häng och kul miljö där. Den blir en social plats där man träffar vänner och gör något annat. VI har hitta vår grej som vi har nördat in oss på, säger han.

Se Robins tricks här. /
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.