Robin Johansson visar upp sina boule-tricks.
Robin Johansson visar upp sina boule-tricks. - Foto: Youtube / Facebook

Robin är en av landets bästa inom sin sport – här förstår ni varför

Träffa klot bakom ryggen? Kasta och träffa två klot samtidigt? Det och många andra bouletricks inga problem för svenske Robin Johansson.


För 15 år sedan fick stockholmaren Robin Johansson, 30, upp ögonen för boule. Hans systers pojkvän kände någon som spelade i landslaget. Robin fick då frågan om han ville följa med och titta när han spelade. 

– Jag tänkte "herregud, det kan man väl inte göra?". Men jag följde med för att kolla vad det var. Och sen stod han där och gjorde som jag gör i videon: träffade skott på skott. Då kände jag att jag också ville göra det, säger Robin. 

Varit med landslaget i Marocko

Han tog verkligen tag i saken. Han övade och övade. Till slut var han så pass duktig att han själv fick representera landslaget. 

– Jag har tävlat i Frankrike, Marocko och lite andra ställen, säger han. 

"Träffas på boulebarer"

Nu har Robin släppt klipp där han visar upp närmast omöjliga tricks. Idéerna till klippen har han kommit på tillsammans med sina vänner. 

– Jag och mina vänner träffas ofta på boulebarer runt om i Stockholm och pratar om vad vi skulle kunna göra. Och om det verkligen är möjligt att göra.


Klarade svåraste tricket på fjärde försöket

Det trick som är svårast i klippen är, enligt Robin, det då han träffar två klot bakom ryggen med ett kast från vardera hand. Svårighetsgraden är så pass hög främst på grund av att han inte ser kloten han ska träffa. 

– Men jag lyckades faktiskt på fjärde försöket. Vi stod och hoppade och sjöng efteråt. Jag försökte verkligen hålla mig samman och se cool ut när jag satte den. Det var härligt. 

"Skönt häng och schysst miljö"

Robin är glad över att ha fastnat för boule och boulebarerna i Stockholm. 

– Det är schysst häng och kul miljö där. Den blir en social plats där man träffar vänner och gör något annat. VI har hitta vår grej som vi har nördat in oss på, säger han.

Se Robins tricks här. 



/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?