Sveriges stafettlag vann Bragdguldet för sitt OS-guld i Sotji.
Sveriges stafettlag vann Bragdguldet för sitt OS-guld i Sotji. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Här är tjejerna med guldmedaljerna.
Här är tjejerna med guldmedaljerna. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Firandet på prispallen.
Firandet på prispallen. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Det var Charlotte Kallas slusspurt som är den främsta anledningen till guldet.
Det var Charlotte Kallas slusspurt som är den främsta anledningen till guldet. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Damernas stafettlag vann Bragdguldet

Damernas stafettlag i längdskidor är årets vinnare av Bragdguldet.

Efter guldet i längdskidåkning i OS i Sotji vinner det svenska stafettlaget Bragdguldet 2014. Charlotte Kalla, Emma Wikén, Anna Haag och Ida Ingemarsdotter utgjorde laget i det vinnande loppet.

Otrolig spurt av Kalla

Stafettloppet var en riktig nagelbitare. När Charlotte Kalla gick ut på sista sträckan i loppet låg Sverige på tredje plats. Tyskland och Finland låg 25 sekunder före. Men efter en otrolig spurt av svenskan gick Sverige i kapp och förbi sina motståndare och vann. Guldet var ett av två guld för Sverige i OS. Sammanlagt blev det 15 medaljer för de svenska idrottarna.

Juryns motivering till Bragdguldet: "För sensationellt olympiskt guld, vunnet genom laganda och starka individuella prestationer, krönt av en magisk spurt”

Kolla in klippet på Peter, Charlotte Kallas största fan.