Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 idrottsprofiler som inte förtjänade att få några julklappar i år

- 25/12/2014, 12:07
1 av 10

TT Bild / Bildbyrån

2 av 10

BILDBYRÅN / Action Images

3 av 10

BILDBYRÅN

4 av 10

BILDBYRÅN

5 av 10

BILDBYRÅN / Action Images

6 av 10

Youtube

7 av 10

TT Bild / Jeff Roberson

8 av 10

BILDBYRÅN / CORDON PRESS

9 av 10

BILDBYRÅN

10 av 10

BILDBYRŁN / freshfocus

Julafton är förbi och alla julklappar är öppnade. Många kunde öppna sina klappar med gott samvete – andra inte. Här är några idrottsprofiler som verkligen inte förtjänat några gåvor till julen i år.

1. Mario Balotelli

Först och främst gjorde Mario Balotelli ett ganska dåligt VM. Men det var inget jämfört med hans prestation än så länge i Liverpool. De höga förväntningarna på den kaxiga italienaren har slutat i en enorm besvikelse. Nej, inga julklappar till Balotelli i år. 


Bildkälla: Bildbyrån

2. Donald Brashear

Den åldrade hockeytuffingen Donald Brashear blev oerhört uppskriven när han värvades till Modo. Nu med facit i hand kan man undra varför. Det har inte blivit mycket speltid, och Brashear har inte gjort mycket väsen av sig på isen. Nu har han åkt hem till Nordamerika för att fira jul. Förhoppningsvis gör han det utan att få en enda julklapp.


Bildkälla: Bildbyrån

3. Suzana Lazovic

Först grät Montenegros Suzana Lazovic över att hon skadat holländskan Estavana Polman i handbolls-EM. Dagen efter bevisade hon för hela handbollsvärlden att det var krokodiltårar. Nio minuter in i matchen mot Sverige tacklade hon Linnea Torstensson så fult att hon fick rött kort. Är man så dum förtjänar man inga julklappar. 


Bildkälla: Bildbyrån

4. Luis Suárez

Han bits. Det är verkligen inte snällt. Luis Suárez borde ha blivit avstängd av tomten också.


Bildkälla: Bildbyrån

5. Richard Sherman

Att vara dålig förlorare är inte bra. Men att vara en dålig vinnare är faktiskt en ännu värre egenskap. Ta Richard Sherman till exempel. I klippet är han allt annat än sympatisk. Då blir det inga julklappar. 


6. Alin Seroni

I slutet av oktober tacklade Alin Seroni sönder sin motståndares smalben. I matchen fick han bara sitt andra gula kort, men blev i efterhand avstängd i fyra månader. Det räcker inte. Han borde också straffas med att inte få några julklappar.


Bildkälla: Youtube

7. Jarmo Sandelin

Den svenska golfspelaren och rasisten Jarmo Sandelin borde hålla sig till golf eller något annat i stället för att twittra. Rasism och islamofobi går inte hem, varken hos jultomten elller någon annan vettig människa. Hoppas det inte blev några julklappar för Jarmo.  


Bildkälla: Bildbyrån

8. Petter Northug

Är man sitt lands största idrottsstjärna borde man veta bättre än att köra rattfull. Det gjorde inte Petter Northug, som bestämde sig för att ta en sväng med bilen på fyllan. Det är verkligen inte okej. Det borde inte ha blivit några julklappar till norrmannen i år.


Bildkälla: Bildbyrån

9. Sepp Blatter

Sepp Blatter är det högsta hönset i det internationella fotbollsförbundet. Därför är det han som bär det yttersta ansvaret för att kommande VM kommer att spelas i de homofobiska länderna Ryssland och Qatar. Dessutom har inte drekt utredningen om mutor inom FIFA varit transparent. Blatters nära och borde ha mutats till att inte ge några julklappar till honom. 


Bildkälla: Bildbyrån