Se kvinnans chock när hon fick höra värdet – på gamla idolkort

Det är nog dags att gräva fram de gamla hockeybilderna.


I den amerikanska varianten av SVT:s Antikrundan, Antiques Roadshow, tog en äldre kvinna med sig idolkort på basebollspelare i Boston Red Stockings. Med korten, som hennes mormors mormor först fick på 1870-talet, fanns dessutom en personlig lapp. Lappen var skriven av spelarna i laget till hennes släkting.

Värda nästan åtta miljoner kronor

En av spelarna var Albert Spalding som grundade sportmärket Spalding. Att det dessutom var de första kända basebollkorten någonsin ledde till att hela samlingen värderades till en miljon dollar – alltså nästan åtta miljoner kronor. 

Tro tusan att kvinnan blev chockad när hon fick beskedet. 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.