- Foto: Wikimedia commons/tt bild

Nu blir E-sport gymnasieutbildning

Sverige får nu sin första gymnasielinje som fokuserar på e-sport.


E-sporten växer sådet knakar – inte minst i Sverige. Och nu kan den som är en fenapå datorspel plugga E-sport på gymnasiet.

Det ärArlandagymnaiet i Stockholm som blir Sveriges första gymnasium somstartar en specialinriktad linje för elever som vill bliprofessionella e-sportutövare, skriver Fragbite.

— Skolvärldenmåste rent generellt bli bättre på att utbilda elever till densamtid där vi befinner oss, detta är ett bra bevis på just detta,säger Ibrahim Khalifa, ordförande i Utbildnings- ocharbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun till Fragbite.

 Tillen början kommer 5-7 platser erbjudas läsåret 2015-16, och planenär att öka till 25-30 elever 2017-18, enligt Fragbite .

/
/
/
Relaterat
skulle du vilja gå den här linjen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Mellberg: "Börjar bli väldigt tröttsamt"

1 timme sedan
Brommapojkarna sliter för sin allsvenska överlevnad – det märktes i den andra halvleken mot Malmö FF. Då skakade BP om serieledaren, men bortalaget fick nöja sig med en hedersam förlust. Det börjar bli väldigt tröttsamt, säger tränaren Olof Mellberg efter 1–2-förlusten.

MFF-stjärnan: Tror att BP kan störa Elfsborg

1 timme sedan
Malmö FF uppträdde som ett SM-guldlag i 45 minuter – i andra akten skakade bottenlaget Brommapojkarna om den allsvenska serieledaren. I nästa omgång ställs BP mot tabelltvåan Elfsborg. Jag tror att de absolut kan störa Elfsborg, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin efter 2–1-segern.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.