Attacken: "Det måste vara svårt att hantera Zlatans ego"

- 16/02/2015, 14:17 -
Senast PSG mötte Chelsea gjorde Zlatan mål.
1 av 4

Senast PSG mötte Chelsea gjorde Zlatan mål.

BILDBYRN / Action Images

Joey Barton under sin tid i Marseille.
2 av 4

Joey Barton under sin tid i Marseille.

BILDBYRN / BILDBYRN

I returmötet på Stamford Bridge var Zlatan avstängd och PSG åkte ur.
3 av 4

I returmötet på Stamford Bridge var Zlatan avstängd och PSG åkte ur.

BILDBYRN / CORDON PRESS

Kommer Zlatan och Cavani löste det denna gång?
4 av 4

Kommer Zlatan och Cavani löste det denna gång?

BILDBYRN / Icon Sport

PSG går knackigt i ligan. Och nu väntar Champions League-möte med Chelsea.

LONDON. Joey Barton är känd för att säga vad han tycker. När han spelade för Marseille hånade han Zlatan Ibrahimovics näsa och menar nu i en intervju med franska Le Parisien att svensken är en del av de problem som drabbat PSG, men också deras enda chans att slå ut Chelsea

– PSG borde leda Ligue 1 överlägset, men så är inte fallet. Ibrahimovic har givetvis stort inflytande i klubben och vi känner alla till hans ego. Det måste vara svårt för en tränare att hantera, säger Barton till tidningen.

Bildkälla: Bildbyrån

Barton menar att Chelsea är bättre än förra året och favoriter att vinna titeln i England, medan PSG är ett gäng individualister. Han nämner även att det dåliga samarbetet mellan Edinson Cavani och Zlatan är ett problem för laget. 

– Bristen på samarbete mellan Ibra och Cavani oroar mig också. Jag älskar uruguayaren men han hatar förstås att stå i Zlatans skugga, säger Barton.

Barton går vidare och säger att det ändå hänger på Zlatan om PSG ska gå vidare i Champions League, och att han är den sortens spelare som växer i de stora matcherna. 

– Allt kommer att hänga på Ibra. När han är irriterad och har något att bevisa är han en annan spelare. Han tror att han är bättre eller åtminstone lika bra som Ronaldo och Messi. Det är han inte. Men han är fortfarande en väldigt bra anfallare. På en stor kväll är han kapabel att göra vad som helst, avslutar han.

Kan Zlatan och Cavani rå på Chelsea?