Stockholm

Basebollstjärnan bor i en folkabuss och rakar skägget med en yxa

Unga löften som får bra betalt brukar ofta lägga sina pengar på bilar och klockor. Men den här killen är annorlunda.


Läs mer

TORONTO. Baseballaget Toronto Blue Jays har ett superlöfte i truppen. Han heter Daniel Norris och kan kasta en fastball i över 140 kilometer i timmen. Istället för att lägga sina pengar på en fläskig villa har Norris valt en något annorlunda bostadslösning – en folkabuss. 

21-åringen skrev på för Toronto-laget redan 2011 men berättar för People att han lever på knappt 7 000 kronor i månaden, och spar resten i olika fonder.

– Jag trivs bäst med att vara ganska fattig, säger han.

Happy Valentine's Day from me & mine. #vanlife #together4ever - shot by @low_pez for @vice

A photo posted by Daniel Norris (@danielnorris18) on


Han kallar sitt mobila boende för "Shaggy" efter karaktären i Scooby-Doo, och just nu bor han utanför en mataffär. I bussen han en liten camping-spis som han lagar sin mat på, och det klarar han sig bra på.

– Jag lagar fortfarande min egen mat, jag har ett kök. Det är en liten bränsledriven spis och jag har några kastruller och pannor. Det funkar ganska bra, säger Norris till Baseball America.

Norris berättar för ESPN att han lever som han gör för att slippa stressen som kommer med hans växande kändisskap.

– Jag kommer inte ändra vem jag är bara för att folk tycker det är konstigt. Det enda sättet jag kommer ha en bra säsong på är om jag startar den glad och balanserad och fortsätter att vara mig själv. Det kanske är lite ovanligt, men för att jag ska vara lycklig med livet behöver jag ha lite äventyr, säger Norris.

Norris hoppas att hans livsstil kan få andra att börja tänka på miljön och sprider ofta tänkvärda citat på Twitter och på Instagram.
Skulle du vilja bo i en folkabuss?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.