Stockholm

Mästaren stängs av och blir av med världsmästartiteln

Jones.
1 av 5
Jones. Foto: Bildbyrån
Jon Jones innan matchen mot Gustafsson.
2 av 5
Jon Jones innan matchen mot Gustafsson. Foto: Bildbyrån
Jones.
3 av 5
Jones. Foto: Bildbyrån
Jones.
4 av 5
Jones. Foto: Bildbyrån
Jones och Gustafsson.
5 av 5
Jones och Gustafsson. Foto: Bildbyrån

MMA-stjärnans dom efter smitningen har kommit.


Läs mer

Det var i helgen som världsmästaren i lätt tungvikt Jon Jones var inblandad i en bilolycka med två andra bilar. En polisman som inte var i tjänst vid tillfället ska ha sett och kunnat identifiera Jon Jones som lämnade den hyrbil han hade krockat i, skriver MMA Fighting. Nu stängs han av från UFC.

Jones efterlystes och lämnade in sig själv senare samma kväll, men kunde betala borgen och fick åka hem. Domaren gav inte Jones något reseförbud just för att han skulle kunna försvara sin titel i Las Vegas i slutet av maj, men nu blir matchen ändå inte av.

Bildkälla: Bildbyrån

UFC skriver i ett meddelande på deras hemsida att ”som ett resultat av att han brutit mot UFC:s uppförandekod kommer Jon Jones att stängas av på obestämd framtid och han fråntas sin titel i lätt tungvikt."

– Han måste fokusera på det juridiska. Det är inte roligt att det blir så men du vet vad de brukar säga, ”showen måste rulla vidare”, säger UFC presidenten Dana White.

Jones var tänkt att försvara sin titel mot Anthony Johnson i Las Vegas den 23 maj, men nu får Johnson i stället möta Daniel Cormier. Vinnaren i den matchen blir den nya världsmästaren i lätt tungvikt.

Är det rätt att stänga av Jones?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.