Jones.
1 av 5
Jones. - Foto: Bildbyrån
Jon Jones innan matchen mot Gustafsson.
2 av 5
Jon Jones innan matchen mot Gustafsson. - Foto: Bildbyrån
Jones.
3 av 5
Jones. - Foto: Bildbyrån
Jones.
4 av 5
Jones. - Foto: Bildbyrån
Jones och Gustafsson.
5 av 5
Jones och Gustafsson. - Foto: Bildbyrån

Mästaren stängs av och blir av med världsmästartiteln

MMA-stjärnans dom efter smitningen har kommit.


Det var i helgen som världsmästaren i lätt tungvikt Jon Jones var inblandad i en bilolycka med två andra bilar. En polisman som inte var i tjänst vid tillfället ska ha sett och kunnat identifiera Jon Jones som lämnade den hyrbil han hade krockat i, skriver MMA Fighting. Nu stängs han av från UFC.

Jones efterlystes och lämnade in sig själv senare samma kväll, men kunde betala borgen och fick åka hem. Domaren gav inte Jones något reseförbud just för att han skulle kunna försvara sin titel i Las Vegas i slutet av maj, men nu blir matchen ändå inte av.

Bildkälla: Bildbyrån

UFC skriver i ett meddelande på deras hemsida att ”som ett resultat av att han brutit mot UFC:s uppförandekod kommer Jon Jones att stängas av på obestämd framtid och han fråntas sin titel i lätt tungvikt."

– Han måste fokusera på det juridiska. Det är inte roligt att det blir så men du vet vad de brukar säga, ”showen måste rulla vidare”, säger UFC presidenten Dana White.

Jones var tänkt att försvara sin titel mot Anthony Johnson i Las Vegas den 23 maj, men nu får Johnson i stället möta Daniel Cormier. Vinnaren i den matchen blir den nya världsmästaren i lätt tungvikt.

MMA
/
UFC
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att stänga av Jones?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talangens märkliga skada: "Fötterna domnar bort"

Mardrömsmorgon och vattenbesök för Åberg

1 timme sedan
Ludvig Åberg fick en mardrömsstart på andra dagen i US Masters. Ett besök i vattnet på 15:e hålet bidrog till att svensken slutade första rundan på 73 slag, ett över par.

Leksand tappar trio – talangen lämnar

1 timme sedan
Leksand fortsätter att tappa spelare efter kvartsfinaluttåget mot Frölunda i SM-slutspelet.

Därför flyttar inte Patrick Ekwall och flickvännen Camilla ihop

2 timmar sedan
Patrick Ekwall är en av Sveriges allra kändaste sportjournalister. Men hur bra koll har du på hans liv i övrigt? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Ekwall.

Samuelsson om domen: "Fantastiskt bra"

2 timmar sedan
Anders Besseberg, tidigare ordförande för internationella skidskytteförbundet, dömdes till tre år och en månads fängelse för grov korruption. Domen glädjer svenska skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson.

Klæbos besked: tillbaka i landslaget

2 timmar sedan
Johannes Høsflot Klæbo, världens bäste manlige skidåkare, gör comeback i det norska landslaget.