Jones och Gustafsson.
1 av 5
Jones och Gustafsson. - Foto: Bildbyrån
Jones.
2 av 5
Jones. - Foto: Bildbyrån
Jon Jones innan matchen mot Gustafsson.
3 av 5
Jon Jones innan matchen mot Gustafsson. - Foto: Bildbyrån
The Mauler inför matchen mot Anthony Johnson.
4 av 5
The Mauler inför matchen mot Anthony Johnson. - Foto: Bildbyrån
Alexander Gustafsson.
5 av 5
Alexander Gustafsson. - Foto: Bildbyrån

The Mauler om Jones: "Man måste vara en förebild för unga"

Alexander Gustafsson säger sitt om att Jon Jones blir av med världsmästarbältet.


Jon Jones blev av med världsmästarbältet och blev avstängd från UFC på obestämd tid. Det enda rätta, menar Alexander Gustafsson.

Gustafsson har kommenterat händelsen i sin app: "Jag tycker det är väldigt tragiskt för sporten och för honom själv och för UFC. Det påverkar alla fighters och hela sporten och organisationen, det är väldigt tragiskt. Jag önskar inte det här till någon, den typen av beroende, eller vad det nu är han har. Jag hoppas bara att han blir bättre och lär sig från det här."

Bildkälla: Bildbyrån

"Visar att det inte är acceptabelt"

Gustafsson menar att att UFC hade inget annat val än att stänga av Jones: "De gjorde det rätta, det var det enda de kunde göra. Det är så många saker som Jon Jones gjort och som han har kommit undan med, hur långt kan man gå liksom… och det gör honom ingen tjänst, det här är att göra honom en tjänst."

Han fortsätter: "Man visar att det inte är acceptabelt. Man kan inte göra så här när man är världsmästare, man måste representera sporten bra och vara en förebild för unga", säger Gustafsson.

/
UFC
/
MMA
/
Är The Mauler en bra förebild?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Afrikas enda dopningslabb stängs inför OS

1 timme sedan

Allt om Siri Benjegård: Ålder, familj och bordtennis-talangen

2 timmar sedan
Siri Benjegård beskrivs som en av Sveriges största idrottstalanger genom tiderna. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om bordtennisstjärnan.

Svensk mardrömslott i EM-kvalet: "Tuff grupp"

2 timmar sedan
Det kunde inte ha blivit mycket tuffare. Frankrike, England och Irland väntar de svenska fotbollsdamerna i kvalet till nästa års EM. En tuff grupp där alla kommer kunna ta poäng av varandra, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Längdskidåkarens avslöjande: "Alla ligger med alla"

2 timmar sedan
Kärleken spirar inom längdskidåkningen. I en intervju avslöjar nu poddprofilerna och längdskidåkarna James Clugnet och Mika Vermeulen om en chockernade upptäckt efter OS 2018.

Efter konflikt och kritik – nytt hockeyavtal

3 timmar sedan
Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationen hockeyettan har tecknat ett nytt samarbetsavtal som gäller tv-rättigheter över säsongen 2029/2030. Detta efter år av kritik mot hockeyettans tv-avtal.

Poromaa tillbaka efter sjukdom

3 timmar sedan
Det svenska längdlandslaget ska åka femmil i Holmenkollen i helgen. Då är William Poromaa tillbaka efter en sjukdom som stoppade honom i Lahtis i Finland.