Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NFL-stjärnan stängs av – han visste om fusket

- 12/05/2015, 09:42
Tom Brady.
1 av 4

Tom Brady.

TT Bild

Tom Brady utsågs till den mest värdefulla spelaren efter Superbowl-segern.
2 av 4

Tom Brady utsågs till den mest värdefulla spelaren efter Superbowl-segern.

TT Bild

Tom Brady.
3 av 4

Tom Brady.

TT Bild

Tom Brady.
4 av 4

Tom Brady.

Bildbyrån

New England Patriots anklagades för fusk i semifinalen mot Indianapolis Colts.

New England Patriots vann Superbowl mot Seattle Seahawks. Men innan den stora finalen anklagades Patriots för att ha fuskat i semifinalen mot Indianapolis Colts, och nu stängs lagets stjärn-quarterback Tom Brady av, skriver DN.

Skandalen kom att kallas för "deflategate" för att Patriots anklagades för att ha tagit ur luften på bollarna som Brady skulle kasta. Detta ska göra att det både blir lättare att kasta dem och lättare att fånga dem. Något som inte är tillåtet.

Bildkälla: TT Bild

Det har inte gått att bevisa att Brady låg bakom fusket, men en 243 sidor lång utredning pekar ut flera av lagets personal, samt det faktum att Brady kände till att detta pågick.

Två materialförvaltare har blivit avstängda och Brady stängs av i fyra matcher för att han visste om det. Utöver det tvingas Patriots att böta strax över åtta miljoner kronor och blir av med fler val i draften.

Domen har överklagats och Brady själv vill inte kommentera den, men Patriots skriver så här i ett uttalande: ”Tom Brady har vårt helhjärtade stöd. Vårt förtroende för honom har inte rubbats”.

Är det ett rimligt straff?