Tisdag 11 Maj
Stockholm

Författaren till boken om Zlatan: "Jag hittade på alla Zlatans citat"

Det är inte Zlatans egna citat i den kända boken.
1 av 3
Det är inte Zlatans egna citat i den kända boken. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Författaren skrev en roman istället för en självbiografi.
2 av 3
Författaren skrev en roman istället för en självbiografi. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Men Zlatan var nog nöjd med boken ändå.
3 av 3
Men Zlatan var nog nöjd med boken ändå. Foto: Stella Pictures

Det här var man inte beredd på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den svenske författaren David Lagercrantz som ligger bakom Zlatans självbiografi "Jag är Zlatan" erkänner nu att han hittat på alla Zlatans citat själv, skriver The Telegraph.

– Jag tror inte att jag har några äkta citat från honom. Jag försökte skapa en illusion av honom, för att försöka hitta storyn. Jag försökte hitta den litterära Ibrahimovic, säger han till The Telegraph.

Det var under en brittisk litteraturfestival som sanningen kom fram.

David berättar att han tog på sig att spökskriva boken men att han egentligen inte hade någon koll på fotboll. Och han insåg rätt snart att han kanske inte var rätt person för jobbet då han tyckte liknande böcker var tråkiga. Men han ändrade sig och började skriva boken på sitt sätt i stället.

– Jag citerade honom egentligen inte. Jag började hitta den här litterära illusionen av Zlatan Ibrahimovic och sedan började jag skriva den.

David säger att han i alla fall träffade Zlatan i hundra timmar och att boken egentligen inte är någon lögn. Och han menar att han lyckats fånga Zlatans inre röst, trots att Zlatan inte blir citerad.

– Om du vill hitta någonting som låter sant och autentiskt är det sista du vill att citera någon, säger han enligt The Telegraph.

Är du besviken på att det inte är Zlatans egna citat?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela