Fredag 7 Okt
Stockholm

Somalia Bandy får inte träna på där de brukar

Somalia Bandy tränar.
1 av 3
Somalia Bandy tränar. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Nu har de ingenstans att träna längre.
2 av 3
Nu har de ingenstans att träna längre. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Det har hyllats som ett lyckat integrationsprojekt.
3 av 3
Det har hyllats som ett lyckat integrationsprojekt. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Borlänges bandylag Somalia Bandy som gjorde stor succé i Filip och Fredriks film "Trevligt folk" blir nu avvisade från sin träningsplan.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det somaliska bandylaget Somalia Bandy, kända från Filip Hammar och Fredrik Wikingssons film "Trevligt folk" är inte längre välkomna att träna på planen där de brukar träna. Enligt Dan Höglund, ordförande för föreningen som äger marken, har det skurit sig mellan laget och de boende bredvid.

Men enligt lagets tränare Cia Embretsen är det annat som ligger bakom.

– Jag tror det handlade om främlingsfientlighet och avundsjuka. Inte från styrelsens sida utan från de personer som kom fram till oss, säger hon till Dalarnas Tidning.

Bildkälla: TT Bild

Enligt Embretsen ska det ha kommit fram personer och betett sig otrevligt och sagt att de stör. När hon ringde styrelseordföranden fick hon svaret att det inte var några problem att träna där, men efter ett tag ringde han tillbaka och sa att de var tvungna att hitta någon annanstans att träna på.

– Det vi gjort som tydligen skulle ha stört de boende var att inlinesen låter och att vi skrattade ibland, säger Embretsen till Dalarnas Tidning.

Men Höglund vill inte ha något bråk med laget.

– Jag tycker egentligen det ligger på kommunen att ordna någonstans för dem att träna och inte på vår förening. De har inte ens frågat om lov och har ändå organiserad träning på området. Folk har uteplatser i närheten. Vi måste lyssna på våra medlemmar och jag önskar såklart laget lycka till att hitta någon annanstans att vara, det är allt jag har att säga om detta, säger han till Dalarnas Tidning.

Borde de få spela kvar på planen?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.