Somalia Bandy tränar.
1 av 3
Somalia Bandy tränar. - Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Nu har de ingenstans att träna längre.
2 av 3
Nu har de ingenstans att träna längre. - Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Det har hyllats som ett lyckat integrationsprojekt.
3 av 3
Det har hyllats som ett lyckat integrationsprojekt. - Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Somalia Bandy får inte träna på där de brukar

Borlänges bandylag Somalia Bandy som gjorde stor succé i Filip och Fredriks film "Trevligt folk" blir nu avvisade från sin träningsplan.


Det somaliska bandylaget Somalia Bandy, kända från Filip Hammar och Fredrik Wikingssons film "Trevligt folk" är inte längre välkomna att träna på planen där de brukar träna. Enligt Dan Höglund, ordförande för föreningen som äger marken, har det skurit sig mellan laget och de boende bredvid.

Men enligt lagets tränare Cia Embretsen är det annat som ligger bakom.

– Jag tror det handlade om främlingsfientlighet och avundsjuka. Inte från styrelsens sida utan från de personer som kom fram till oss, säger hon till Dalarnas Tidning.

Bildkälla: TT Bild

Enligt Embretsen ska det ha kommit fram personer och betett sig otrevligt och sagt att de stör. När hon ringde styrelseordföranden fick hon svaret att det inte var några problem att träna där, men efter ett tag ringde han tillbaka och sa att de var tvungna att hitta någon annanstans att träna på.

– Det vi gjort som tydligen skulle ha stört de boende var att inlinesen låter och att vi skrattade ibland, säger Embretsen till Dalarnas Tidning.

Men Höglund vill inte ha något bråk med laget.

– Jag tycker egentligen det ligger på kommunen att ordna någonstans för dem att träna och inte på vår förening. De har inte ens frågat om lov och har ändå organiserad träning på området. Folk har uteplatser i närheten. Vi måste lyssna på våra medlemmar och jag önskar såklart laget lycka till att hitta någon annanstans att vara, det är allt jag har att säga om detta, säger han till Dalarnas Tidning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde de få spela kvar på planen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.