Så här ser det ut när manliga idrottare får samma frågor som kvinnliga

Sexismen lever och frodas i sportvärlden. Kan du tänka dig vad Wayne Rooney eller Sidney Crosby svarar när de får frågor om sin figur? Nej, för det vore ju löjligt.


Att kvinnor i sportvärlden fortfarande får svara på frågor som är helt irrelevanta till den sportprestation de just utfört är tyvärr fortfarande en grej. Hur skulle det se ut som män fick samma frågor?

Det frågade sig någon på Cover The Athlete, som testade att fråga sportstjärnor en del av de här frågorna.

Bland annat frågar de Sidney Crosby vem han hade dejtat om han fick dejta vem han ville (en fråga som ställdes till tennisstjärnan Eugenie Bouchard).

Bouchard fick även frågan om hon kunde göra en piruett och visa upp sin tennis-outfit (något som mannen i videon förstås vägrar).

Se videon här:

Visst blir det lite konstigt?

/
/
/
/
Fräscht?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hård kritik mot Ronaldo efter gest

1 timme sedan

Emil Forsberg mållös i USA-debuten

1 timme sedan
Emil Forsberg blev mållös i sin första match och säsongsstarten i MLS för New York Red Bull som mötte Nashville i en match som slutade 0–0 natten mot måndagen.

Jakobsen tog stark femteplats

igår 22:58
Kristoffer Jakobsen gjorde sin sjätte bästa världscuptävling i slalom i karriären då han kom femma i världscuptävlingen i Palisades Tahoe i Kalifornien.

Forsberg från start i New York-debuten

igår 22:32
Emil Forsberg tar plats i New York Red Bulls första laguppställning för säsongen i MLS. På sin vanliga plats på vänstermittfältet och med nummer 10 på ryggen.

Klar svensk förlust i basketkvalet

igår 21:02
Sverige förlorade den andra matchen i EM-kvalet i basket. Montenegro vann på hemmaplan i Podgorica med 95–70.

Bollnäs vann den avbrutna matchen: Gör det vi ska

igår 19:30
Trots att Bollnäs tvingades spela de sista minuterna av bandykvartsfinalen mot Edsbyn på bortaplan höll man undan. 1–0-ledningen som man hade med sig från den avbrutna matchen på lördagen stod sig.