Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mannen bakom Football Manager ger sina bästa tips

- 07/01/2016, 12:10
Det värsta som finns är när SPELARNA INTE GÖR SOM DE SKA.
1 av 4

Det värsta som finns är när SPELARNA INTE GÖR SOM DE SKA.

Det gäller att lära sig vad som funkar.
2 av 4

Det gäller att lära sig vad som funkar.

Man vill ju vinna ligan? Eller gå upp en divsion?
3 av 4

Man vill ju vinna ligan? Eller gå upp en divsion?

Scoutingen är bättre än någonsin.
4 av 4

Scoutingen är bättre än någonsin.

Football Manager blir större och större och bättre och bättre. Det gäller att hänga med, och här har du några riktigt bra tips från en som verkligen vet.

Det populära tränarspelet Football Manager har världens största databas med spelare. Den innehåller över 650 000 spelare och ledare, och spelarna har över 250 egenskaper var.

Enligt en av spelets skapare, Miles Jacobson säger han att fotbollsscouter använder sitt jobb för spelet för att gå vidare till scoutjobb för riktiga fotbollsklubbar, och han berättar att en del tränare använder spelet för att hitta spelare till sina klubbar. Coolt!

I en intervju med engelska Mirror har han delat med sig av sina bästa tips för årets upplaga av spelet, och det kan absolut vara användbara grejer.

1. Fokusera på spelarrollerna

Miles berättar att en ytter som är bra på att avsluta men mindre bra på finter gör sig betydligt bättre som en innerforward än en ytter, till exempel. Men han nämner också att det är viktigt med en bra balans bland attackerande, understödjande och försvarande roller i ditt lag.

2. Anpassa din taktik över säsongen

Att lyssna på sina assisterande inför matcher och anpassa taktiken för sin motståndare har blivit viktigare, berättar han.

3. Använd ditt scoutnätverk

Scoutingen är nu mer verklig än någonsin. Att scouta en spelare under en längre period gör att du får en bättre bild av hans attribut.

4. Håll koll på truppharmonin

Att ta in för många nya spelare på en gång eller att bara strunta i hur de mår kommer påverka deras spel. Du måste hålla alla spelare glada.

5. Ändra inte för mycket för fort

Du vill förstås sätta din egen prägel på din klubb, men att ändra för mycket för fort kan göra att spelarna inte fullt greppar din tanke. Och då kan resultaten bli dåliga, och moralen i truppen gå ner. Skynda långsamt.

6. Statistiken

Det finns nu mer statistik än någonsin att hålla koll på, så även om du tar över en klubb som kan locka över precis de spelare du vill ha, så finns det mycket att hämta i statistiken.

Vill du läsa hela den köttiga intervjun med Jacobsen kan du göra det här.

Är du bra på FM16?