Micke är garanterat mycket, MYCKET starkare än du

Micke Häggström gör just nu kaos på Instagram med sina styrkeprov.


Vi är väl många som vill bli starkare och få lite kontroll på kroppen. En som lagt ner all sin tid på just det är Micke Häggström och hans Instagram-konto är fyllt av klipp där han gör den ena övningen galnare än dan andra. Killen har total koll! Det Micke håller på med kallas kroppsviktsövningar, han använder alltså sin egen kropp som vikt. Mycket imponerade!

Men det finns saker som inte ens Micke rår på.

– Den svåraste övningen för mig är nog "one arm handstand". Jag har tränat på den periodvis under flera år och senaste tiden har jag lärt mig att hålla balansen på en hand i några sekunder men är långt ifrån att bemästra den helt då den kräver otrolig styrka, balans och kontroll i hela kroppen, säger han till Nyheter24.

Att han numera har massa fans på Instagram är inget som är självklart.

– När jag började med kroppsviktsövningar 2011 så kollade i stort sätt alla konstigt på mig när jag tränade på gymmet, fick ganska negativa kommentarer och gymmen var väl inte glada över att jag använde deras utrustning på nya sätt.

I dag är det flera som gillar det han gör.

– Nu för tiden får jag mest positiv respons om jag så tränar på gymmet eller utomhus, folk kommer fram och är nyfikna och frågar hur dom kan komma igång eller helt enkelt ger mig komplimanger. Man får ju dock väldigt många blickar på sig fortfarande vart man än tränar då det fortfarande är så pass nytt i Sverige.

Om du nu är sugen på att börja med det här så har Micke några tips.

– För att komma igång med Street Workout och bli stark så behöver man börja med grundövningarna Pull ups, Push ups, Dips och stå på händerna mot en vägg eller friståendes. Man bör bemästra grundövningarna med ca 10-20 reppetitioner innan man utvecklar till mer avancerade övningar/varianter.

Fler galna filmer hittar du på Mickes Instagram-konto.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är din pappa starkare än min?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.