Måndag 25 Okt
Stockholm

Zlatan-värvning skjuter bara upp Uniteds problem

Försöker Mourinho få Zlatans uppmärksamhet?
1 av 3
Försöker Mourinho få Zlatans uppmärksamhet?. Foto:
Det skulle onekligen vara kul att se Zlatan i Premier League.
2 av 3
Det skulle onekligen vara kul att se Zlatan i Premier League. Foto:
Mourinho var en älskad man i Chelsea.
3 av 3
Mourinho var en älskad man i Chelsea. Foto:

Ryktena om Zlatan till de brittiska öarna är mer intensiva nu än någonsin. Nu har bloggaren "hgerfelth" på Next In Football sagt sitt om Zlatans framtid i England.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Zlatan Ibrahimović kontrakt hos PSG upphör efter säsongen och i takt med att kontraktsslutet närmar sig blir ryktena om Zlatans efterlängtade övergång till de brittiska öarna allt fler. En av de klubbar som ihärdigt kopplas ihop med Zlatan är mitt problemtyngda Manchester United. En drömvärvning för svenska United-anhängare, men är det rätt väg för United att gå?

Att Zlatan kopplas ihop med Manchesterlaget är föga förvånande med tanke på att ryktena om José Mourinhos övertagande av klubben hängt i luften ända sedan Chelsea sparkade portugisen. En återförening i United är en lätt slutsats för de engelska tidningarna att dra. Men ingen av dessa herrar skulle lösa Uniteds problem.

Bildkälla: Bildbanken

Mourinho har fått ett rykte om sig att vara en manager som tar över en klubb och för klubben till snabb framgång, för att sedan orsaka kaos. Faktum är att Mourinho inte har spenderat mer än tre år i samma klubb.

En kortsiktig lösning med Mourinho skulle troligtvis höja United, men efter de sedvanliga framgångarna skulle klubben vara tillbaka på ruta ett igen och leta efter Sir Alex Fergusons ersättare. Samma situation skulle klubben sätta sig i med en värvning av Zlatan.

Med undantag för PSG har Zlatan inte heller representerat samma klubb i mer än tre år. Och även om han fortfarande är en av världens allra främsta målgörare talar allt emot en längre vistelse på Old Trafford då han fyller 35 år kommande säsong.

Bildkälla: Bildbanken

En värvning av Zlatan skulle förstås ha sina fördelar. Saknaden av en pålitlig målskytt har varit ett stort problem för United denna säsong och Zlatan skulle definitivt öka målskörden.

Det största problemet för United är ändå supportrarnas missnöje. Om klubben skulle lyckas locka över Zlatan till drömmarnas teater skulle fansen sluta drömma mardrömmar. Men det skulle bara vara tillfälligt, för även om en värvning av skyttekungen troligtvis skulle föra med sig kortsiktiga framgångar sätts United i en liknande sits som de skulle göra efter en sejour med Mourinho vid spakarna. Genom att värva Zlatan skjuter Manchester United bara upp sina problem med några år.

Manchester United är i behov av en totalrenovering och hur gärna jag än skulle vela se Zlatan vandra in på Old Trafford iklädd en röd United-skjorta är en inledning av renoveringen med att köpa en anfallare som behöver förnyas om ett eller två år fel väg att gå.

Texten är skriven av Next In Football-deltagaren "hgerfelth"

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på Nextinfootball.com.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela