Jonzon leder i Sydafrika

36-åringen Michael Jonzon kan få uppleva favorit i repris. (TT)


För drygt tio år sedan vann Michael Jonzon sin senaste Europatourtävling i golf.

I helgen kan det vara dags igen.

Efter första dagens spel på Leopard Creek-banan i Sydafrika leder 36-åringen, tack vare en drömstart med birdie-eagle och till slut en 65-runda.

– I dag spelade jag riktigt bra och speciellt nöjd är jag med mina inspel. Jag träffade 17 greener och hade med lite tur kunnat få i ett par puttar till. Men en 65:a är förstås helt okej. Spelet kändes säkert och jag var inte nära att göra någon bogey, säger Jonzon enligt tidningen Svensk Golfs webbupplaga.

Johan Edfors är ett slag bakom på en tredjeplats medan Pelle Edberg är ytterligare två slag bakom, på en delad niondeplats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.