Söndag 1 Aug
Stockholm

Mysteriet Dejan Lovren

Utbrott på sociala medier, tvivelaktiga försvarsageranden och mycket mer. Dejan Lovren är ett mysterium

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

14/4 2016. Det står 3-3 i matchen mellan Liverpool och Borussia Dortmund när James Milner i den 90:e minuten lyfter in ett inlägg mot den bortre stolpen. Dejan Lovren hoppar upp, möter bollen med pannan och skickar in den bakom en chanslös Roman Weidenfeller.

Så jävla symboliskt.

Egentligen ända sedan han kom till Liverpool har han blivit ifrågasatt, kritiserad och till slut också bespottad av både Liverpool-fans och supportrar till det kroatiska landslaget. "Han kan ju inte ens markera", "Vad håller han på med?" samt "Den mannen har inget att göra på en fotbollsplan" är bara några av de mildare beskrivningarna undertecknad har sett handla om Lovren på Twitter. I mångt och mycket har han fått stämpeln av en hackkyckling som man kan skylla alla defensiva brister på.

Och det med rätta.


Bildkälla: Bildbyrån

Dejan Lovren vet fortfarande inte på vilken sida man försvarar mot en anfallande motståndare. Han har inte den blekaste aning om hur man markerar på fasta situationer. Han vet än mindre om hur man agerar lugnt och självsäkert i pressade situationer. Allra minst vet han egentligen om hur man bemöter kritik och motgångar – fråga bara den kroatiske förbundskaptenen Ante Cacic och hur han blev bemött av Lovren efter att ha struntat i att byta in honom i matchen mot Ungern.

Därför blev målet mot Dortmund en form av personlig revansch för den reslige mittbacken. Likt David Beckham koncentrerade och skalade ner allt hat han fått mot sig efter den idiotiska efterslängen mot Diego Simeone i VM 1998 i straffen mot Argentina 2002, gjorde Dejan Lovren i upphoppet och nicken mot Dortmund i torsdags. Sedan Jürgen Klopps ankomst till Liverpool har Lovren blivit en avsevärt mycket bättre fotbollsspelare än har någonsin varit, men det finns mycket kvar att slipa på. Väldigt mycket, till och med.

Bildkälla: Bildbyrån

Därför är fotbollsspelaren och människan Dejan Lovren fortfarande föremål för diskussion. Jag har ingen aning om han gör det medvetet eller inte, men han lyckas alltid befinna sig i händelsernas centrum. Straffsituationen med Fred i VM 2014, hans utbrott mot en supporter som kritiserade hans lillebror på Instagram, de återkommande nedsläckningarna av hans konton på sociala medier samt allmänt konstiga uttalanden i främst kroatiska tidningar gör att man aldrig kan bli riktigt klok på honom.

Hoppas dock innerligt att hans senaste mål rätade ut åtminstone något eller några frågetecken.

Annars förblir han nog ett evigt och ouppklarat mysterium.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "Josipladan"

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela