Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MMA-fightern blev knockad – dog senare på sjukhus

- 12/04/2016, 15:50
MMA-fightern, Joao Carvalho, har dött efter skadorna från att han blivit knockad.

MMA-fightern, Joao Carvalho, har dött efter skadorna från att han blivit knockad.

MMA-fightern Joao Carvalho, klagade efter fighten på huvudvärk och togs till sjukhus men läkarna lyckades inte rädda honom.

Det var i en MMA-gala i Dublin, Irland under lördagen som det hemska hände. Portugisen Joao Carvalho ställdes mot Charlie Ward och förlorade efter teknisk knockout. Efter matchen klagade Carvalho på smärtor i huvudet och togs direkt till sjukhus.

Portugisen genomgick akut operation i hjärnan, han ska sedan ja varit i kritisk tillstånd i 48 timmar. På måndagen skrev sen Carvalhos team på sin Facebook-sida att han gått bort.

Portugisen ska ha känt sig helt okej direkt efter att han blivit knockad. Läkare ska ha varit på plats och gjort de sedvanliga kontroller som görs innan, under och efter match för att garantera säkerheten. Carvalho ska ha klarat av alla tester.


Han ska däremot senare ha börjat klaga över huvudvärk och ska sedan blivit yr och spytt och då åkt akut till sjukhus där hans liv alltså inte gick att rädda.

Borde MMA förbjudas?