Stockholm

Dele Alli – maskrosbarnet och frälsaren

Maskrosbarnet Dele Alli.
1 av 5
Maskrosbarnet Dele Alli.
Dele Alli.
2 av 5
Dele Alli. Foto: Bildbyrån.
Han hade ett stort tomrum att fylla.
3 av 5
Han hade ett stort tomrum att fylla. Foto: Bildbyrån
Men det har gått otroligt bra.
4 av 5
Men det har gått otroligt bra. Foto: Bildbyrån.
Kram.
5 av 5
Kram. Foto: Bildbyrån

Med en alkoholiserad mamma och frånvarande pappa så har supertalangen, Dele Alli inte haft en spikrak väg upp till stjärnorna.


Läs mer

Tänk dig den hårdaste av jordar. Så som det blir när en mark inte sett skymten av regnmoln på flera veckor. Man kan inte kräva av växtriket att något levande ska frodas här. Ändå så växer maskrosor igenom den hårdaste jord och den tjockaste asfalt. Ändå så håller Dele Alli på att bryta sig igenom den jord Gareth Bale stampade närmast ogenomtränglig på White Hart Lane innan han stack till Madrid.

Hur många hade helt ärligt hört talas om 19:åringen från Milton Keynes innan den här säsongen började. Innan han helt obemärkt började tunnla världsstjärnor. Innan han hade råd att missa ett öppet mål på Britannia Stadium. Innan han avgjorde matcher i världens hårdaste liga som om det vore Sunday League. Innan hans namn ekade i hela fotbollsvärlden.

Bildkälla: Bildbyrån

Jag ska inte hävda att jag visste vem denna yngling var, för det visste jag inte. Jag hade knappt hört namnet innan jag såg Tottenhams bortamatch mot Crystal Palace. När matchen börjar lida mot sitt slut och Spurs såg ut att tappa två värdefulla poäng, så händer det. Denna gängliga tonåring tar ner bollen på bröstet någon meter utanför straffområdet, trollar den över en Palaceförsvarare och dunkar in en volley tätt intill stolpen. Jag och min far tittade på varandra i häpnad. ”Vem f*n är den här killen?” utbrister pappa förvånat och jag kan inte ge ett godtagbart svar.

Så vem f*n är han? Han är en kille som kommer från en uppväxt utan någon stabilitet alls. En kille med en alkoholiserad mor och en frånvarande far. En kille som på grund av denna outhärdliga situation frekvent tvingades byta skola.

Bildkälla: Bildbyrån

Trots allt detta så är han också en kille som helt obemärkt tunnlar världsstjärnor och en kille som håller på att bryta igenom den jord som Gareth Bale stampade närmast ogenomtränglig på White Hart Lane innan han drog till Madrid. Jag tror dock att detta maskrosbarn inte kommer nöja sig med det. Denna maskros kan växa sig så stor att till och med den store walesaren står i hans skugga.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "Ronnlund"

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

Är han nästa storstjärna?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.