Maskrosbarnet Dele Alli.
1 av 5
Maskrosbarnet Dele Alli.
Dele Alli.
2 av 5
Dele Alli. - Foto: Bildbyrån.
Han hade ett stort tomrum att fylla.
3 av 5
Han hade ett stort tomrum att fylla. - Foto: Bildbyrån
Men det har gått otroligt bra.
4 av 5
Men det har gått otroligt bra. - Foto: Bildbyrån.
Kram.
5 av 5
Kram. - Foto: Bildbyrån

Dele Alli – maskrosbarnet och frälsaren

Med en alkoholiserad mamma och frånvarande pappa så har supertalangen, Dele Alli inte haft en spikrak väg upp till stjärnorna.


Tänk dig den hårdaste av jordar. Så som det blir när en mark inte sett skymten av regnmoln på flera veckor. Man kan inte kräva av växtriket att något levande ska frodas här. Ändå så växer maskrosor igenom den hårdaste jord och den tjockaste asfalt. Ändå så håller Dele Alli på att bryta sig igenom den jord Gareth Bale stampade närmast ogenomtränglig på White Hart Lane innan han stack till Madrid.

Hur många hade helt ärligt hört talas om 19:åringen från Milton Keynes innan den här säsongen började. Innan han helt obemärkt började tunnla världsstjärnor. Innan han hade råd att missa ett öppet mål på Britannia Stadium. Innan han avgjorde matcher i världens hårdaste liga som om det vore Sunday League. Innan hans namn ekade i hela fotbollsvärlden.

Bildkälla: Bildbyrån

Jag ska inte hävda att jag visste vem denna yngling var, för det visste jag inte. Jag hade knappt hört namnet innan jag såg Tottenhams bortamatch mot Crystal Palace. När matchen börjar lida mot sitt slut och Spurs såg ut att tappa två värdefulla poäng, så händer det. Denna gängliga tonåring tar ner bollen på bröstet någon meter utanför straffområdet, trollar den över en Palaceförsvarare och dunkar in en volley tätt intill stolpen. Jag och min far tittade på varandra i häpnad. ”Vem f*n är den här killen?” utbrister pappa förvånat och jag kan inte ge ett godtagbart svar.

Så vem f*n är han? Han är en kille som kommer från en uppväxt utan någon stabilitet alls. En kille med en alkoholiserad mor och en frånvarande far. En kille som på grund av denna outhärdliga situation frekvent tvingades byta skola.

Bildkälla: Bildbyrån

Trots allt detta så är han också en kille som helt obemärkt tunnlar världsstjärnor och en kille som håller på att bryta igenom den jord som Gareth Bale stampade närmast ogenomtränglig på White Hart Lane innan han drog till Madrid. Jag tror dock att detta maskrosbarn inte kommer nöja sig med det. Denna maskros kan växa sig så stor att till och med den store walesaren står i hans skugga.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "Ronnlund"

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är han nästa storstjärna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.