Är det dags att kicka Van Gaal?
1 av 6
Är det dags att kicka Van Gaal? - Foto: BIldbyrån
Sir Alex!
2 av 6
Sir Alex!
Memphis Depay har haft en svag säsong.
3 av 6
Memphis Depay har haft en svag säsong. - Foto: Bildbyrån
Men inte bara hans fel!
4 av 6
Men inte bara hans fel! - Foto: Bildbyrån
United-fansen drömmer nog om en återkomst.
5 av 6
United-fansen drömmer nog om en återkomst. - Foto: Bildbyrån.
Men då kan de nog fortsätta drömma!
6 av 6
Men då kan de nog fortsätta drömma! - Foto: Bildbyrån

Titta hit United – här är lösningen på era problem

​På söndag kan titeln säkras för Leicester på Old Trafford. Men det är inte United som är på väg att ta hem titeln - det är Leicester! Hur i hela friden har det gått så här för Manchester United?


Nyheten om att Sir Alex Ferguson skulle lägga av slog ner som en bomb i maj 2013. Många frågade sig: "Vart tar Manchester United vägen nu?" Tre år senare är svaret uppenbart: åt fel håll.

Svaga ligaplaceringar, usla prestationer i Europa och titeltorka är vad som definierat tiden efter legendaren. David Moyes fick ta första smällen, Louis van Gaal kan snart få den andra.

Klubbens val av manager är en av orsakerna till det forna storlagets kräftgång.

När vi summerar säsongen om en månad kan United i bästa fall vara FA Cup-mästare och Champions League-deltagare nästa säsong. Med tanke på hur denna säsong sett ut är det otroligt. Men även om holländaren lyckas med det måste United byta manager. Ofta ser man till resultaten när man avgör en tränares framtid, men nu måste klubben kolla på hur spelet ser ut.


Resultaten är inte huvudanledningen till att fansen rasat. Spelet har varit alldeles för långsamt, för lite passion och framför allt på tok för få mål. Stundtals har spelet sett bra ut, men prestationerna är för ojämna. Van Gaal har inte lyckats införa den glädjen och sammanhållning som en trupp behöver, och som är det absolut viktigaste för att skapa segersviter och nå framgång.

Holländaren har klagat på att laget behöver fler kreativa spelare. Men Angel Di María har ju redan kommit och gått och i årets trupp har han Memphis Depay till sitt förfogande. Problemet är att han inte har gett de kreativa spelarna förtroende.

När Depay gjorde en sagolik match mot Midtjylland trodde fansen att det var hans efterlängtade genombrott. Men efter en mindre bra prestation följande match blev han petad igen. Den sortens spelare behöver känna förtroendet från tränaren för att prestera, men Van Gaal har istället tillintetgjort den unga talangens självförtroende.

För att återuppliva United behövs en manager som får spelarna att trivas igen. Först efter det kan man börja fokusera på hur man ska förbättra truppen,

Utan glädje spelar det ingen roll hur många miljarder som spenderas.

Att sparka Van Gaal löser inte allt, men det är ett första steg i rätt riktning som klubben måste ta.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "hgerfelth"

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Van Gaal sparkas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.