Elena Lövholm: "Kul att få hjälpa någon att uppleva deras dröm"

- 27/05/2016, 16:46 -

Elena Lövholm är jurymedlem i Next in Football och tar fram en vinnare i tävlingen som får åka med Nyheter24 till Frankrike och EM.

Next in Football har gått in i den sista fasen. Tävlingen där vinnaren blir Nyheter24:s reporter på plats i Frankrike och EM har du blivit en webbtv-serie. 300 deltagare har blivit 9 och i fyra avsnitt får du se deltagarna testas i olika situationer av profilerna Patrick Ekwall, Jesper Hussfelt och Elena Lövholm.

Vi tog ett snack med Elena för att kolla vad hon tycker om deltagarnas prestationer.

– Man visste ju inte alls vad man skulle förvänta sig, vilken nivå de skulle vara på eller hur insatta de skulle vara. Det visade sig att alla var bra på sitt sätt och alla var bra på att förbereda sig, man behövde inte säga åt dem att de faktiskt behövde göra det.

Något misstag som du tycker att deltagarna har gjort under inspelningarna?

– En miss som är vanlig hos nybörjare är att de frågar för generellt. Som tittare vill du veta saker från där du befinner dig just nu.

Hur kommer det sig att du ville vara delaktig i Next in Football?

– Jag hoppade på det här för att själva idéen var så himla rolig, jag kände att det var kul att få hjälpa en person till att få åka på fotbolls EM, vilket förmodligen är en stor dröm de har, säger Lövholm.

Inspelningarna har skett runt om i Stockholm och det har varit nervösa deltagare som stått framför kameran. Oftast för första gången i sina liv.

– Till personen som vinner så skulle jag säga att han inte ska slappna av när han kommer till Frankrike, utan han får helt enkelt börja om med tävlingen och tänka att han ska bli bäst igen. Det gäller att gå in i en bubbla och spara all energi till jobbet och inte ha något som stör en när man är på plats.

Du kan de första avsnitten i spelaren ovan. Och om du vill se Patrick Ekwall göra bort sig kan du se det här.

Tar Sverige sig vidare från EM?