Har kallats "för snygg för att brottas" – nu har hon tröttnat på kritiken

Brottaren Adeline Gray får ofta höra att hon är "för snygg för att vara brottare" och menar att många har en skev syn på hur kvinnliga brottare ser ut.


Hon heter Adeline Gray och är trefaldig världsmästare i brottning. Trots det får hon ofta höra att hon är "för snygg för att brottas", vilket hon har tröttnat ordentligt på.

– Jag hatar när folk säger att "jag är för snygg för att brottas". Jag tror att folk har en bild av kvinnliga brottare som väldigt stora och maskulina. Och att man inte kan vara feminin för att vara en kvinnlig elitidrottare, säger hon till ESPN.

– Man får faktiskt vara en vacker kvinna och en idrottande badass samtidigt, säger hon.


Hon berättar också vill vara en förebild för unga kvinnor.

– Jag vill hjälpa unga tjejer som inte har haft möjligheter tidigare i livet. Pojkar har verkligen en fördel gentemot oss, för de har professionella ligor de kan drömma om att vara med i. Så om jag kan vara som Serena Williams eller några andra av de ikoniska förebilderna för nästa generation hade det varit en ära och en välsignelse, säger hon till ESPN.

Gray var med i årets upplaga ESPN:s Body Issue, där hon och andra idrottare kastade kläderna för att lyfta fram de olika fysikerna hos idrottare. För att se hela Body Issue kan du klicka här.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Tanka vår sköna app!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!