Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Landslagsspelarens häst dog av blixt: "Den flög upp i luften"

- 27/07/2016, 14:57 -
Per Hellmyrs spelar i Bollnäs.
1 av 2

Per Hellmyrs spelar i Bollnäs.

Bildbyrån

I söndags träffades hans häst av blixten och dog direkt.
2 av 2

I söndags träffades hans häst av blixten och dog direkt.

BILDBYRN / MARTIN HENRIKSSON

Bandyspelaren Per Hellmyrs spelar till vardags i Bollnäs och staden blev i söndags drabbad av ett rejält åskoväder som ledde till att Pers häst dog.

I söndags drabbades Bollnäs av ett riktigt oväder som fick ett tragisk offer i form av bandyspelaren Per Hellmyrs häst som dog efter att ha blivit träffad av blixten, skriver Aftonbladet i dag.

– Det var världens smäll. Blixten träffade hästen som flög i luften en meter och när den landade dog den direkt. Det var riktigt otäckt, säger Hellmyrs till Aftonbladet.

Strax innan hästen blev träffad hade Hyllmyr och frun Anna Karin Svenskas Hellmyrs pratat om de skulle hämta in hästarna.

– Man funderar ju på vad som hade hänt om vi blivit träffade? Förut har man ju mest tyckt att lite oväder varit häftigt, men nu har man fått en helt annan respekt för det.

Hästen som blev träffad av blixten ska varit en lånehäst men även familjens häst blev träffad men den klarade sig uppger Aftonbladet.

I helgen dog även en travhäst under ett V75-lopp.

/
Dog