Torsdag 23 Sep
Stockholm

Så här mycket (lite) får de svenska spelarna vid ett OS-guld

Sverige ställs mot Tyskland i kväll och kan plocka hem det första OS-guldet någonsin för det svenska damlandslaget.
1 av 3
Sverige ställs mot Tyskland i kväll och kan plocka hem det första OS-guldet någonsin för det svenska damlandslaget. Foto: Bildbyrån
Sverige skickade ut USA i kvartsfinalen.
2 av 3
Sverige skickade ut USA i kvartsfinalen. Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Sen skickade de ut Brasilien i semifinalen.
3 av 3
Sen skickade de ut Brasilien i semifinalen. Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

OS-guldet verkar inte vara så mycket värt för det svenska fotbollsförbundet.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kväll har Sveriges damer chans att ta hem deras första OS-guld någonsin, som bäst har de kommit fyra när de Olympiska spelen ägde rum i Aten 2004. Vid vinst lär de fira stort men det är garanterat inte för vinstbonusen.

Om Sverige vinner mot Tyskland får de 100 000 kronor var av det svenska fotbollsförbundet skriver Expressen. Det är kanske inte småpotatis men om man jämför med att de svenska herrarna fick 20 miljoner kronor att dela på bara för att kvalificera sig till EM så är det ingen supersumma.

Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand har tidigare pratat med Expressen om vikten av en framgång i OS.

– En framgång här skulle vara så otroligt viktig för att vi ska kunna lyfta och utveckla damfotbollen i Sverige de närmaste åren. Det är bara att titta på vad som hänt i USA efter deras OS-framgångar och vilket intresse det väckt för damfotbollen på hemmaplan.

Du kan läsa mer om Sveriges framgång i OS-fotbollen, bland annat vad Marta egentligen sa till Hedvig Lindahl efter straffrysaren i semifinalen.

Borde de få mer pengar?
Tack för din röst!
Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela