Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veerpalu anklagas för dopning

- 04/04/2009, 14:16 -

Är en av 120 aktiva idrottare som pekas ut av österrikisk tidning.

120 aktiva idrottare pekas ut som dopade av den österrikiska tidningen Kurier. Den mest kände av dem är den estländske toppskidåkaren Andrus Veerpalu.

Återigen är det den ökände skidtränaren Wolfgang Meyer som är inblandad. Under veckan ska fyra personer ha arresterats av österrikisk polis misstänkta för att ha langat dopningspreparat. Alla fyra har kopplingar till dopningsnätverket Humanplasma, som leds av Wolfgang Meyer. Mellan 2002 och 2006 ska nätverket ha hjälpt aktiva inom längdskidåkning, skidskytte, alpint, simning och cykel att dopa sig.

Andrus Veerpalu är regerande olympisk mästare på 15 kilometer klassiskt och blev så sent som i vintras världsmästare på samma distans.

Förutom Veerpalu riktas också anklagelser mot bland andra de österrikiska skidskyttarna Wolfgang Perner och Wolfgang Rottmann samt mot längdskidåkaren Christian Hoffman.

Skrivet av: