Azarenka skrällde i Key Biscane

Vitryskan slog Serena Williams i Sony Ericsson Opens final.


Som sjätte tonårsvinnaren genom tiderna blev 19-åriga Victoria Azarenka på lördagen mästare i Key Biscane, Miami. Därmed skrivs hon in i historieböckerna med namn som Steffi Graf, Monica Seles och Venus Williams. I finalen besegrades den senares syster Serena med de överlägsna siffrorna 6-3, 6-1.

– Jag har förbättrat nästan allting jämfört med förra året, men först och främst tror jag lite mer på mig själv, säger Azarenka.

Serena Williams hade chansen att ta sin sjätte Sony Ericsson Open-titel genom tiderna vilket hade inneburit ett historiskt rekord. Men i vägen stod alltså en, för allmänheten, okänd vitryska. Azarenka lär dock inte vara okänd så länge till. Hon avancerar till plats åtta på världsrankingen och Williams tror på en ljus framtid för 19-åringen.

– Jag tycker att hon verkligen, verkligen har utvecklats. Jag ser faktiskt fram emot att möta henne igen så att jag kan spela lite bättre och uppenbarligen göra bättre ifrån mig. Men jag tycker hon har potential och hon kommer att bli en riktigt bra spelare, sade Serena Williams efter matchen till turneringens hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!