"Vi är mångfald, vi är fotboll, vi är Hisingen. Vi är Sverige", är BK Häckens budskap till Djurgårdens IF.
1 av 2
"Vi är mångfald, vi är fotboll, vi är Hisingen. Vi är Sverige", är BK Häckens budskap till Djurgårdens IF. - Foto: TT/Thomas Johansson
2 av 2
- Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson / TT

Häcken har ett fint budskap till Djurgården efter terrorattacken

Efter terrorattacken i Stockholm är det viktigare än någonsin att vi håller ihop. Det har BK Häcken insett.


Imorgon spelar BK Häcken mot Djurgårdens IF i Allsvenskan. Efter terrorattacken mot Stockholm igår har BK Häcken lagt upp ett öppet brev till Djurgården där man mycket fint utrycker hur viktigt det är att hålla ihop, och vilken förenande kraft fotbollen kan vara i svåra stunder.

Här är brevet i sin helhet:

Till alla Blåränder,

Det senaste dygnet har våra blickar och tankar varit riktade mot vår huvudstad, mot er hemmaplan. Vi har förfasats över hur terrorn tagit sig innanför våra gränser och den rädsla den sprider men vi har också fyllts av den medmänsklighet Stockholm visat upp, hur en hel stad under #openstockholm sträckt ut sina armar och erbjudit skjuts, mat, övernattning, barnpassning.

Vi har följt en gemenskap och hjälpsamhet utan följdfrågor. En kärlek utan gränser – utan politiska åsiktsskiljaktigheter, utan klubbtillhörighet.

Vi är Sverige. Och som någon skrev: solidaritet är vårt defaultläge.

Det som hänt är fortfarande ogreppbart på många sätt. Men i dag, i går och i morgon vänder vi oss till fotbollen i det här läget. För att det är fotboll vi kan, för att fotbollen ger en konkret tydlighet att förhålla sig till. Men framför allt för att fotbollen är vårt främsta verktyg för solidaritet och medmänsklighet.

Därför är det glädjande att se att ni är så många Djurgårdssupportrar som tar er till Hisingen i morgon. Bortaklacken, som fyller ena kortsidan, kommer att vara fullsatt med 1 550 personer vars hjärtan brinner lika starkt för fotbollen som våra gör.

Men det räcker inte – ni Blåränder kommer att ta plats på fler läktarsektioner. Och det värmer ännu mer att vi kan visa upp – för de som fortfarande tvivlar – att i fotbollen står vi tillsammans. I går, i dag, i morgon.

Allsvenskan vore inte världens bästa serie om det inte var för supportrarna. Och våra supportrar skulle inte ge oss ett sådant bra stöd i vår hemmaborg om det inte vore för er bortasupportrar. För precis som på planen, behöver vi en motståndare på läktaren. Rivaliteten mellan varandra, stärker kärleken till det egna laget.

Men över rivaliteten står gemenskapen, solidariteten, tillhörigheten. Även om färgerna på våra tröjor är olika och fastän en av oss kommer att knyta näven i fickan när den andra sträcker händerna i skyn i ett måljubel. För vi är svensk fotboll. Vi är Sverige.

Med tanke på att ni är så många som sannolikt kommer till arenan i samlad skara, finns det risk att ni får stå i kö i entrén i väntan på att få komma in, på grund av biljetthantering och visitering. Pyrohundar kan förekomma. Vi gör vad vi kan för att entrén ska ske så smidigt som möjligt och vi hoppas att ni kan ha överseende med det om ni får vänta.

När ni kommer in på arenan bjuder vi på kaffe innanför entrén och vi kommer att göra allt vi kan för att öppna upp vårt hem för er, likt ni de senaste dagarna öppnat upp era hem för våra medmänniskor.

Före avspark kommer vi att hålla en tyst minut för att hedra offren i attentatet på Drottninggatan och båda lagen kommer att spela matchen med sorgband.

Vi hoppas på ännu en härlig allsvensk kväll.

Vi är mångfald, vi är fotboll, vi är Hisingen. Vi är Sverige.

Varmt välkomna till Hisingen,

önskar BK Häcken

Här lämnar kronprinsessan Victoria blommor vid Drottninggatan



Läs mer om attacken i Stockholm:

10 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Lastbil har kört in i folkmassa i centrala Stockholm – tre döda

Uppgifter från Spendrups: Lastbilen blev kapad

Stefan Löfven: Sverige har blivit attackerat

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.