Andy Murray planerar att skänka vinstpengar från en eventuell seger vid ATP-turneringen i London i helgen till en minnesfond för brandoffren i Grenfell Tower.
1 av 3
Andy Murray planerar att skänka vinstpengar från en eventuell seger vid ATP-turneringen i London i helgen till en minnesfond för brandoffren i Grenfell Tower. - Foto: TT
Det är viktigt att stötta varandra i svåra stunder - här kramas en brandman med en av de anhöriga.
2 av 3
Det är viktigt att stötta varandra i svåra stunder - här kramas en brandman med en av de anhöriga. - Foto: TT
En stor spelare som även är uppskattad av kollegor.
3 av 3
En stor spelare som även är uppskattad av kollegor. - Foto: TT

Tennisstjärnan hyllas för superfina gesten till brandoffer

Tennisstjärnan planerar att skänka prispengarna från ATP turneringen till offren från brandkatastrofen i London.


Andy Murray gillar när det varje år blir dags för ATP-touren, uppvärmningen för Wimbledon. I fjol skrevs han in i historieböckerna när han som enda person tagit fem titlar i turneringen.

Om han skulle vinna sin sjätte titel i helgens turnering ska han skänka vinstpotten som beräknas ligga på drygt 3,8 miljoner kronor till offren i brandkatastrofen i London. Detta uppger den brittiska tidningen The Telegraph.

Andy Murray har tidigare uppmärksammats för sina goda gärningar. I en tidigare ATP-turnering skänkte han prispengarna till Royal's Marsden Hospital där hans vän behandlades för cancer.

Murray är den enda aktive tennisspelare som adlats för sina handlingar utanför planen. 

Branden i Grenfell Tower i London har hittills krävt 79 människors liv och ytterligare ett stort antal människor är svårt brännskadade och hemlösa.



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du gjort samma sak?
Tack för din röst!