Här är 13-årige talangen – är 198 centimeter och väger 158 kilo

Den amerikanska fotbollstalangen är bara 13 år men spås redan en lysande framtid i NFL – är ett huvud längre än lagkamraterna.


Högskolorna i USA skriker efter den 13-årige supertalangens underskrift. Trots sin unga ålder spås Kiyaunta Goodwin en lysande framtid i den amerikanska fotbollsligan NFL. 13-åringen mäter redan 198 centimeter och väger in på 158 kilogram, en riktigt jätte i sammanhanget och mer än ett huvud längre än sina lagkamrater, skriver The Sun.  

Han kommer inte att spela collegefotboll på fem år men redan nu visar några av USA:s bästa universitet sitt intresse för fenomenet. Första erbjudandet kom från University of Kentucky och därefter följde kontraktsförslag från bland annat University of Georgia, Oregon, Purdue, Wisconsin och Florida State. 

Redan nu är Goodwin större än den genomsnittliga offensiva linjemännen i NFL. Men nu spelar har inte i NFL utan mot sina 13-åriga lagkamrater, flera av de väger en tredje del av hans vikt och många är ett huvud kortare än honom. 

Goodwin har fått smeknamnet "Sirap", detta för att han plattar till sina motståndare som pannkakor och till amerikanska pannkakor är det gott med sirap, och det var så fick han sitt smeknamn.  

Bildkälla: Twitter

Men det är inte bara Goodwins storlek som är imponerande. Chris Vaughn på Asprirations Gym beskriver honom som ett "fysiskt fenomen" och tycker att hans fotarbete är bra för hans storlek. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett en större 13-åring?
Tack för din röst!