Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så hotar stjärnagenten reportern med Zlatans namn: ”Vet vem du är”

Sport | 02/10/2017 19:02

​Den senaste tiden har agenten Nochi Hamasor gjort sig ett namn på fotbollsscenen. Men agenten får nu hård kritik i TV4:s Kalla fakta.

Agenten Nochi Hamasor känner den svenska superstjärnan Zlatan Ibrahimovic sedan barnsben. I kvällens Kalla Fakta granskas Hamasors agentverksamhet och det kommer fram flera uppgifter om hur han bland annat utnyttjar Zlatans namn i spelaraffärer. 

Nochi och Zlatan var klasskamrater i Malmö och uttryckte sig för inte så länge sen i en intervju med Skånesporten att de fortfarande har en bra relation. 

– Zlatan finns där som bollplank i fotbollen och som vän, sa Hamasor till Skånesport.

I granskningen av Nochi Hamasors verksamhet har Kalla Fakta lånat in journalisten Andreas Sundberg från Fotbollskanalen. I Sundbergs granskning framkommer det att det finns flera frågetecken kring Kingsley Sarfos övergång från Sirius till Malmö, berättar Fotbollskanalen. En rekorddyr övergång som kostade Malmö 13 miljoner. 

När Andreas Sundberg kontaktar Nochi Hamasor för att ställa frågor om övergången dyker han inte upp på det bokade mötet. Istället börjar nu Hamasor bete sig hotfullt. Först över telefon och sedan i sms. 

Journalisten Andreas Sundberg får följande sms från Nochi Hamasor.

”Är du homosexuell?”.

”Du är en riktig luffare inget mer”.

”Luffare”.

”Vi kommer dra in alla vi kan i detta ärende”.

”Även Zlatans folk som du kontaktat är väl medvetna om vem du är”.

Se hela Kalla Faktas granskning här.