- Foto: TT

10 atleter som har lyckats på andra sätt efter sportkarriären

Ibland anses atleter inte alltid har alla hästar i stallet. Denna listan kommer dock visa vilka som lyckats bättre efter sportkarriären.


1. Björn Borg 
Denna ikon behöver nog ingen större introduktion för det svenska folket gällande hans aktiva karriär som tennisspelare. Efter hans tenniskarriär har varumärket Borg slagit till skyarna och många svenskar går idag runt med hans underkläder. 2016 var ett bra år för Björn Borg, då han fick in 30 miljoner i upphovsvinst, enligt GP.


2. Kobe Bryant
Los Angeles Lakers hade lyxen att få ha denna stjärna under hela hans spelande karriär, där han vann totalt fem NBA-titlar efter att ha lagt skorna på hyllan förra året.Tätt inpå hans pension så startade Kobe och Jeff Stibel företaget "Bryant Stibel" där de två sägs ha satt in 895 miljoner kronor var i investeringsföretaget, enligt GP.

3. LeBron James
LeBron är i dagsläget NBA's största stjärna, han har inte bara vunnit ligan tre gånger under sin pågående karriär, utan han är också bäst betald i ligan just nu. Han har nu ett samarbete med med Nike där han lanserade sina egna skor. Första månadens försäljning slutade på 72 000 skor – för 110 dollar styck, enligt GP.

4. Maria Sharapova
Detta är en av världens största spelare inom damtennisen genom tiderna, trots doping-härvan som hon genomgick. Under karriären tjänade hon in dryga 322 miljoner kronor och inte nog med det så startade hon 2013 ett eget godisföretag. Företaget sålde drygt två miljoner godispåsar första året, skriver GP.

5. Michael Jordan
MJ anses vara tidernas bästa basketspelare efter att ha vunnit sex NBA-titlar och tjänade in nästan 800 miljoner kronor under sin karriär. Vi alla vet nog om att det inte tog slut efter karriären för Michel Jordan, han är idag ägare för Charlotte Bobcats, han har fortfarande sina egna Nike skor som säljer som vatten i öknen och var även tidigare  huvudkaraktären i klassikern Space Jam.Innan skilsmässan som han gick igenom 2006 var han värd drygt 4,5 miljarder kronor, uppger GP.


6. Börje Salming 
En av tidernas mest uppskattade hockeyspelare i den hockey-tokiga staden Toronto är Salming. Där har han även fått en staty gjord utanför arenan. Efter karriären är han inte bara känd för att ha sytt flest stygn i NHL´s historia, utan även för att ha startat företaget Salming underwear som slagit stort, skriver GP.

7. Tony Hawk
När man tänker på en skateboardåkare så kommer nog Tony Hawk upp först för dem flesta. Han påstås ha uppfunnit upp mot 80 tricks och vann allt som gick att vinna under åren. Efter karriären så har han startat världens största skateboard-företag, eget klädmärke, han var ansiktet utåt för legendariska Tony Hawk proskater och har idag ett egenkapital på 120 miljoner dollar, det uppger GP.

8. Venus Williams  

Denna världsstjärna har spelat på världstoppen i flera år, framförallt med systern Serena. Venus har under sin aktiva karriär tjänat in hela 250 miljoner kronor. Samtidigt som hennes tenniskarriär är i full gång så är hon dessutom VD för sitt inredningsbolag, hon har sitt egna klädmärke och är delägare i Miami Dolphins tillsammans med sin syster, enligt GP.

9. Wayne Gretzky
Hockey legendaren som även går under namnet "the white tornado" är NHL's största spelare genom tiderna. Han spelade så bra under sin tid att ingen längre får använda tröjnummer 99 som han hade under sin karriär. Efter att ha lagt skridskorna på hyllan så har han investerat väl i flera företag, han har en restaurang i sitt eget namn och han är nu även vintillverkare, det skriver GP.

10. Roger Staubach 
Denna amerikanska fotbollsspelare vann under sin tid som quarterback två Super Bowl-titlar för Dallas Cowboys. Efter karriären saktade han inte ner, snarare tvärt om då han startade ett bostadsbolag och har varit VD för det sedan 1982. Företaget har mer än 60 kontor i både USA, Kanada och Mexiko och han sålde av företaget förra året för dryga 5,5 miljarder kronor, skriver GP.

Se mer i videon ovan.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem är Sveriges största genom tiderna?
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?